Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αλλάζει χέρια η NATWEST

Ανησυχούν για το εργασιακό καθεστώς οι εργαζόμενοι

Εντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους της Τράπεζας NATWEST η αναμενόμενη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων της στην Ελλάδα σε άλλη τράπεζα, καθώς οι σχετικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τέλος τους και από μέρα σε μέρα θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμά τους. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα 5 υποκαταστήματα της NATWEST ενδέχεται να περάσουν στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς του Μ. Σάλα.

Οι 180 εργαζόμενοι της Τράπεζας, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου τους, "έχουν έντονη ανησυχία διότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα διατηρηθεί το εργασιακό καθεστώς από το νέο εργοδότη".Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν για το λόγο αυτό Γενική Συνέλευση, όπου αποφασίστηκε "να διεκδικήσουν με κάθε μέσο τη διασφάλιση των μισθολογικών - εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους".Ο Σύλλογος Υπαλλήλων έχει ζητήσει την παρέμβαση της ΟΤΟΕ προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ θα επιδιώξει συναντήσεις με τις ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Εθνικής Οικονομίας.

Ενας παραπάνω λόγος ανησυχίας των εργαζομένων, είναι οι αντεργατικές παρεμβάσεις στις Τράπεζες Μακεδονίας - Θράκης και XIOSBANK,τις οποίες απέκτησε πρόσφατα ο όμιλος Πειραιώς, αλλά και στην ίδια την Τράπεζα Πειραιώς.Η τρομοκράτηση του προσωπικού για αποχή από τη συνδικαλιστική δράση και οι δυσμενείς αλλαγές στους κανονισμούς προσωπικού, είναι μόνο μερικές από αυτές τις παρεμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ