Πέμπτη 27 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυβερνητικές συστάσεις κατά ... νέφους - καύσωνα!

Με... συστάσεις προσπαθεί να αντιμετωπίσει πάλι το ΥΠΕΧΩΔΕ το νέο κύμα καύσωνα και νέφους που αναμένεται να χτυπήσει το Λεκανοπέδιο της Αθήνας σήμερα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένεται να επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες (41 - 42 βαθμοί Κελσίου), αλλά και γενικότερα συνθήκες (άπνοια κ.λπ.) που ευνοούν την αύξηση του νέφους.

Πρόκειται για το γνωστό δίδυμο εφιάλτη καύσωνα - νέφου,ς που είναι δυνατόν να προκαλέσει, όπως και στο παρελθόν, ακόμη και θύματα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως ηλικιωμένοι, άρρωστοι, παιδιά κ.ά.

Αντί, όμως κάποια μέτρα - έστω και αυτά τα μέτρα «ασπιρίνες» που έχουν θεσμοθετηθεί - η κυβέρνηση διά του ΥΠΕΧΩΔΕ προτιμά την έκδοση των συνηθισμένων συστάσεων. Σύμφωνα με αυτές, συνιστάται και για σήμερα (όπως χτες) η αποφυγή της χρήσης ΙΧ αυτοκινήτων κυρίως στο κέντρο της πόλης και ο περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες. Επίσης η αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών, εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ