Πέμπτη 27 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να μην καταστραφούν οι κήποι Τερψιθέας

Την απόφαση του Δήμου Πειραιά να καταστρέψει τους ιστορικούς κήπους Τερψιθέας, που αποτελούν έναν απ' τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου της πόλης, προκειμένου να κατασκευαστεί πάρκινγκ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της πόλης (ΕΚΠ).

«Η μετατροπή των κήπων Τερψιθέας σε γκαράζ - πάρκινγκ υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής των κατοίκων του κέντρου της πόλης και όχι μόνο. Θεωρούμε ότι δε θα λύσει κανένα απολύτως πρόβλημα, αντίθετα θα αυξήσει ακόμα περισσότερο το κυκλοφοριακό και τη ρύπανση», τονίζει χαρακτηριστικά το ΕΚΠ. Παράλληλα, επισημαίνει πως θεωρεί απαράδεκτη την εγκατάλειψη των κήπων - χωρίς πότισμα και φροντίδα - από το δήμο, κάτι που δείχνει σαφέστατα πως προετοιμάζεται η καταστροφή τους. Και υπενθυμίζει πως προεκλογικά ο δήμαρχος Πειραιά Χρ. Αγραπίδης είχε υποσχεθεί πως δε θα άλλαζε τη χρήση των κήπων Τερψιθέας.

«Πιστεύουμε πως η πόλη έχει ανάγκη επίλυσης του σοβαρότατου κυκλοφοριακού προβλήματος και της δημιουργίας θέσεων πάρκινγκ. Προτείνουμε, όμως, η κατασκευή πάρκινγκ να μην επιβαρύνει κι άλλο την ποιότητα ζωής, γι' αυτό η εξεύρεση χώρων πρέπει να είναι αποτέλεσμα σοβαρής έρευνας. Κατά την άποψή μας, στις εισόδους της πόλης θα ήταν η καλύτερη λύση, διότι πέρα απ' τη δημιουργία πάρκινγκ θα αποτρέψει και την είσοδο αυτοκινήτων στο χώρο», είναι η πρόταση του ΕΚΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ