Σάββατο 20 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Οι ΝΑΤΟικοί ραγιάδες και οι αληθινοί αγωνιστές

Σε μια επίδειξη "της προσφοράς" του ΝΑΤΟ τα τελευταία 50 χρόνια, η κυβέρνηση έδωσε εντολή στην αστυνομία να χτυπήσει τους διαδηλωτές της ΕΕΔΥΕ. Αποφασιστική συγκέντρωση και αγωνιστική πορεία. Κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα

Η κυβέρνηση Σημίτη δεν άντεξε να χάσει την ευκαιρία να δείξει στους υπερατλαντικούς της αφέντες, τα ανακλαστικά που απέκτησε ο ραγιαδισμός και η υποταγή στην πεντηκονταετία του ΝΑΤΟ και έδωσε την εντολή στην αστυνομία να χτυπήσει τη διαδήλωση των φίλων της ειρήνης έξω από το Ζάππειο.

Φυσικά, όχι μόνο δεν μπόρεσε να διαλύσει την ιδιαίτερα μαχητική συγκέντρωση των φιλειρηνιστών, αλλά τη μετέτρεψε και σε πορεία προς τη Βουλή και την οδό Πανεπιστημίου.

"Το ΝΑΤΟ τώρα να διαλυθεί, όχι άλλη επέμβαση στη Βαλκανική", "Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία", "50 χρόνια τώρα η ίδια ιστορία, χούντες, πόλεμοι, τρομοκρατία"! Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα δεκάδες συνθήματα, που βροντοφώναξαν εκατοντάδες λαού στη λεωφόρο Αμαλίας στο ύψος του Ζαππείου, όπου πραγματοποιείται διεθνής διάσκεψη για το γιορτασμό των 50 χρόνων του ΝΑΤΟ.

Μέσα στο Ζάππειο, λοιπόν, ο Κλαρκ και ο Στεφανόπουλος και απ' έξω, γέροι, νέοι, γονείς με τα παιδιά τους, με πανό και πικέτες και ενωμένοι σαν μια γροθιά, να υπερασπίζονται τη ματωμένη ιστορία αυτού του τόπου και τις αξίες του λαού μας. 'Η, όπως το είπε ο Θανάσης Παφίλης στους συγκεντρωμένους, "είμαστε δυο κόσμοι, οι ραγιάδες μέσα στο Ζάππειο και ο αδούλωτος, απροσκύνητος λαός έξω από αυτό".

Από νωρίς, η είσοδος στο Ζάππειο από τη λεωφόρο Αμαλίας ήταν αποκλεισμένη με πανίσχυρες αστυνομικές δυνάμεις και με κλούβες σταθμευμένες κάθετα στο πεζοδρόμιο. Ο "εχθρός" λαός όμως, αψηφώντας το κλίμα τρομοκρατίας που έγινε απόπειρα να δημιουργηθεί, έκλεισε τη λεωφόρο, με τα ΜΑΤ... να ετοιμάζονται.

"Η τρομοκρατία δε θα περάσει", "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη", "Κυβέρνηση Σημίτη υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο", "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", "Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός"! Με αυτά τα συνθήματα "υποδέχτηκαν" τη διάσκεψη, αλλά και έκαναν σαφές πως δε θα αφήσουν να υπάρξουν "γκρίζες Ζώνες" στο κέντρο της Αθήνας! "Εκφράζουμε τον ελληνικό λαό που θυμάται ποιος έφερε τη χούντα στην Ελλάδα", είπε ο Θ. Παφίλης στους συγκεντρωμένους. "Είμαστε εδώ, γιατί δεν μπορούμε να ανεχθούμε τη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς των Βαλκανίων. Δε δεχόμαστε να μεταχειρίζεται ο Μπερνς την Ελλάδα σαν αποικία". "Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι Περσικός, εδώ δε θα περάσει ο ιμπεριαλισμός", ήταν η απάντηση από τους συγκεντρωμένους.

Ωστόσο, η αστυνομία είχε διαταχτεί να προστατεύσει τους ξένους αφέντες της κυβέρνησης και να χτυπήσει το λαό που διαδήλωνε, σε μια προσπάθεια να απαγορεύσει την ειρηνική πορεία γύρω από το Ζάππειο! Ρίχνοντας δακρυγόνα και επιτιθέμενη εμπόδισε τους συγκεντρωμένους να προχωρήσουν. Αδιαφορώντας ακόμη και για την παρουσία του βουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα.Τι είναι άλλωστε γι' αυτούς ένας Ελληνας βουλευτής μπροστά στους ΝΑΤΟικούς επισήμους;

Οι διαδηλωτές, ωστόσο, ανασυντάχτηκαν γρήγορα και φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα πορεύτηκαν προς τη Βουλή - όπου επίσης ήταν παραταγμένες ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και κατόπιν πορεύτηκαν προς την Ομόνοια όπου και διαλύθηκαν.

Σε δήλωσή του με αφορμή την επίθεση της αστυνομίας ο Θ. Παφίλης σημείωσε πως "η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική του ξεπεσμού και της υποταγής στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το οποίο βαφτίζονται τρομοκράτες όχι μόνο οι λαοί που αγωνίζονται εναντίον της νέας τάξης αλλά και τα κινήματα, χτύπησε απρόκλητα μια φιλειρηνική διαδήλωση του λαού μας. Απέδειξε και σε αυτή την περίπτωση το απύθμενο βάθος της υποτέλειάς της. Γιατί χρησιμοποίησε την ελληνική αστυνομία, για να προστατέψει τους ξένους, τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους, χτυπώντας τους Ελληνες πολίτες που διαδήλωναν για τη μη συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Πρόκειται για πράξη αυταρχισμού που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από τον ελληνικό λαό. Καλούμε το λαό να συσπειρωθεί πιο μαζικά στο φιλειρηνικό κίνημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ