Σάββατο 20 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Είμαστε πρόθυμοι για όλα...

Την πλήρη ευθυγράμμιση της Ελλάδας στα ΝΑΤΟικά σχέδια για στρατιωτική επέμβαση στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας και την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για αποστολή ακόμα και ελληνικών στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο, πέρα από τη διέλευση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τη Θεσσαλονίκη, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος,κατά τη χτεσινή ομιλία του στη διεθνή διάσκεψη που πραγματοποιείται στην Αθήνα με θέμα "Η δεύτερη πεντηκονταετία του ΝΑΤΟ".

"Η Ελλάδα, είπε, είναι πρόθυμη να συνεισφέρει με τη συμμετοχή σε ειρηνευτική αποστολή και στην ενίσχυση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και σταθερότητας Σέρβων και Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο με απόλυτο σεβασμό στην ακεραιότητα της γειτονικής Γιουγκοσλαβίας". Βέβαια, αυτά τα περί σεβασμού της ακεραιότητας της Γιουγκοσλαβίας, δεν έχουν καμία σημασία γιατί εκ των πραγμάτων η οποιαδήποτε ΝΑΤΟική επέμβαση θα είναι σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας αυτής.

Οσο για τον... όρο που έθεσε, ότι η ελληνική συμμετοχή θα υπάρχει "μόνο εφόσον θα υπάρξει συμφωνία των δύο πλευρών και πρόσκληση της κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας για την ανάπτυξη διεθνών ειρηνευτικών δυνάμεων", είναι χωρίς αντίκρισμα, καθώς η Γιουγκοσλαβία έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί παρουσία ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στο έδαφός της. Πράγμα που ήδη η Ελλάδα το έχει παραβιάσει με τη διέλευση από τη Β. Ελλάδα των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων που συγκεντρώνονται στην ΠΓΔΜ για να επέμβουν στο Κοσσυφοπέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ