Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Ραντεβού με την ιστορία

Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να σφραγίσουν το εισιτήριο για πρόκριση στους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ

Η πιο μεγάλη μέρα του "πολέμου" είναι η σημερινή για τον Ολυμπιακό που δίνει ίσως τον πιο κρίσιμο αγώνα της ιστορίας του μέχρι σήμερα, αφού για πρώτη φορά έχει την ευκαιρία να περάσει στους τέσσερις μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και ειδικότερα της σημαντικότερης, που ακούει στο όνομα Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (21.45 ΜΕΓΚΑ) οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται τη "Μεγάλη Κυρία" του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, την ιταλική Γιουβέντους και έχοντας σαν βάση το ρευστό 2-1 του πρώτου παιχνιδιού, θα προσπαθήσουν σήμερα να κάνουν το μεγάλο άλμα.

Ντούσκο: "Το ματς της καριέρας μου"

"Θα μπορούσα να πω ότι είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της καριέρας μου, τόσο σαν προπονητή όσο και σαν παίκτη", δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, σκιαγραφώντας το κλίμα που επικρατεί στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο για τη σημερινή αναμέτρηση. Μια αποστολή που κάθε άλλο παρά εύκολη, είναι αφού μπορεί η Γιουβέντους να μην αποτελεί την ποδοσφαιρομηχανή παλαιότερων χρόνων, εντούτοις αναμφίβολα παραμένει μια μεγάλη ομάδα. Και ας μην ξεχνάμε ότι οι μεγάλες ομάδες στα δύσκολα φαίνονται... Ομως, όπως έδειξαν και στο πρώτο παιχνίδι στο Τορίνο, τους παίκτες της ελληνικής ομάδας κάθε άλλο παρά τους φοβίζει το όνομα των αντιπάλων τους.

"Σίγουρα το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα μας δίνει ελπίδες για πρόκριση. Στο χέρι μας είναι να τις εκμεταλλευτούμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η Γιουβέντους ακόμα και εκτός έδρας παίζει το ίδιο καλά, όπως στην έδρα της. Πιστεύω ότι θα έχουμε πολύτιμη βοήθεια από τους φιλάθλους" επισήμανε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι όσες φορές ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει μεγάλα ονόματα πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις και έφερε θετικά αποτελέσματα.

Αν και είναι γνωστή η τακτική του τεχνικού των πρωταθλητών να μην ανακοινώνει την εντεκάδα, σύμφωνα με πληροφορίες αυτοί που θα ξεκινήσουν σήμερα το παιχνίδι είναι: Ελευθερόπουλος, Καραταϊδης, Γεωργάτος, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης, Γκόγκιτς, Αλεξανδρής ή Γιαννακόπουλος, Μαυρογενίδης, Αμανατίδης.

Το πριμ σε περίπτωση πρόκρισης των πρωταθλητών Ελλάδας αναμένεται για κάθε παίκτη να φθάσει σε 20 εκατ. δρχ., ενώ η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ θα βάλει στο ταμείο της περίπου 1 δισ. δρχ.

Γιούβε: Αμφίβολοι Μοντέρο, Περούτζι

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού που αναμένεται να κατακλύσουν το Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά και τα προβλήματα τραυματισμών των Περούτζι και Μοντέρο είναι αυτά που απασχολούν τον προπονητή της Γιουβέντους, Κάρλος Αντζελότι. "Εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το σημερινό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει μια αξιόλογη ομάδα που στηρίζεται περισσότερο στο σύνολο. Σήμερα θα αναγκαστεί να βγει στην επίθεση, αφού χρειάζεται οπωσδήποτε γκολ", δήλωσε ο νέος τεχνικός των Γιουβεντίνων. Οσον αφορά τους έντεκα που αναμένεται να χρησιμοποιήσει σήμερα, αυτοί είναι: Περούτζι, Ραμπούλα, Μίρκοβιτς, Ντι Λίβιο, Μοντέρο ή Φεράρα, Ντεσάμπ, Ντάβιντς, Κόντε, Ζιντάν, Ινζάγκι, Φονσέκα.

ΜΠ. ΤΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ