Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τα λιγνιτωρυχεία της Φλώρινας

Επίκαιρη Ερώτηση βουλευτών του Κόμματος στη Βουλή

Τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις να παραδώσει ουσιαστικά τα λιγνιτωρυχεία, που βρίσκονται στην περιοχή της Φλώρινας σε ιδιώτες φέρνει στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης η βουλευτίνα του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου.Η βουλευτίνα του Κόμματος καταγγέλλει ότι η κατασκευή και λειτουργία του ΑΗΣ Φλώρινας χωρίς προετοιμασία για επαρκή τροφοδότηση με λιγνίτη θα οδηγήσει στην ομηρία τη ΔΕΗ από τους ιδιώτες. Μεταξύ άλλων, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό εάν θα ζητήσει από τη ΔΕΗ να προχωρήσει στην αξιοποίηση του δικού της λιγνιτωρυχείου στη Φλώρινα. Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής:

"Η κυβέρνηση προχωρά στην κατασκευή και λειτουργία του ΑΗΣ Φλώρινας χωρίς προετοιμασία για επαρκή τροφοδότηση με λιγνίτη. Η προμήθεια λιγνίτη, χωρίς καμιά προετοιμασία θα δημιουργήσει ομηρία της ΔΕΗ από τους ιδιώτες, που με κακές μεθόδους εκμεταλλεύονται τα ορυχεία της περιοχής. Επιπλέον, υπάρχει αμφισβήτηση κατά πόσο είναι νόμιμες οι άδειες που χορηγήθηκανγια εκμετάλλευση μέρους των ορυχείων και είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι ιδιώτες δεν έχουν τηρήσει τους όρους κάτω από τους οποίους τους χορηγήθηκαν οι άδειες.

Το τελευταίο διάστημα το ΔΣ της ΔΕΗ προωθεί την ίδρυση θυγατρικών της με συμμετοχή των δύο μεγαλοϊδιωτών, για να αρχίσει να σχεδιάζει την εκμετάλλευση των λιγνιτωρυχείων, που θα τροφοδοτούν τον ΑΗΣ Φλώρινας.

Επειδή το θέμα πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν την έναρξη ιδιωτικοποίησης των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ και επειδή ουσιαστικά ο ΑΗΣ Φλώρινας δε θα εξυπηρετηθεί επαρκώς με λιγνίτη, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια από την εγκατάστασή του ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

  • Αν θα ζητήσει από τη ΔΕΗ επειγόντως να προχωρήσει στην αξιοποίηση του δικού της λιγνιτωρυχείου στη Φλώρινα.
  • Αν θα σταματήσει την ιδιωτικοποίηση των λιγνιτωρυχείων, ώστε να μην καταληστευτεί η ΔΕΗ.
  • Αν θα εξετάσει σοβαρά την άρση της χορήγησης των αδειών εκμετάλλευσης από τους δύο ιδιώτες, που έχουν παραβεί τους όρους των αδειών".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ