Παρασκευή 2 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συνεχίζεται ο "χαρτοπόλεμος" κατά των φοροφυγάδων

Και νέα λίστα με ονόματα 26 επώνυμων φοροφυγάδων από το χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών (τραγουδιστές, γιατροί, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι) δημοσιοποίησε χτες το υπουργείο Οικονομικών

Νέα λίστα με ονόματα 26 επώνυμων φοροφυγάδων από το χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών (τραγουδιστές, γιατροί, δικηγόροι κλπ), έδωσε χτες στη δημοσιότητα η πολιτική ηγεσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, επιδιώκοντας έτσι να συγκαλύψει τις πολιτικές της ευθύνες για την εκποίηση κερδοφόρων κρατικών επιχειρήσεων - όπως έγινε την περασμένη βδομάδα με την παράδοση της Ιονικής Τράπεζας στον Γιάννη Κωστόπουλο της Πίστεως - τη συνέχιση της φορομπηχτικής πολιτικής, καθώς και την εφαρμογή εισοδηματικής πολιτικής μείωσης των μισθών και συντάξεων. Αυτό που λείπει και από τη χτεσινή ανακοίνωση, είναι αν τελικά εισπράχτηκαν και πόσα, από το ύψος της φοροδιαφυγής που είχαν καταλογίσει (και δημοσιοποιήσει με λίστες στο πρόσφατο παρελθόν) σε βάρος κάποιων επώνυμων φοροφυγάδων.

Στα πλαίσια αυτά, το υπουργείο Οικονομικών, έδωσε χτες στη δημοσιότητα νέα λίστα, σύμφωνα με την οποία από τους φορολογικούς ελέγχους που έγιναν στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών στο διάστημα των ετών 1993-1997, διαπιστώθηκε ότι ενέχονται σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής (στην παρένθεση το ποσό του εισοδήματος που αποκρύφτηκε από την εφορία με διάφορες μορφές και τεχνάσματα):

1) ο τραγουδιστής Χριστουδουλόπουλος Ασημάκης (Μάκης) του Γεωργίου (91 εκατ. δραχμές).

2) ο τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης Τερζής Πασχάλης του Γεωργίου (21 εκατ. δραχμές).

3) ο δικηγόρος Λυκουρέζος Αλέξανδρος (45 εκατ. δραχμές).

4) ο δικηγόρος Στεφανίδης Στέφανος του Ιωάννου (25 εκατ. δραχμές).

5) η αναισθησιολόγος γιατρός Μακαρονά Βάια (96 εκατ. δραχμές).

6) ο χειρουργός οφθαλμίατρος Αλεξάκης Γιάννης του Ε. (46,5 εκατ. δραχμές).

7) ο μικροβιολόγος γιατρός Οικονόμου Νικόλαος του Γεωργ. (41 εκατ. δραχμές).

8) ο μικροβιολόγος γιατρός Βαφειάδης Νικόλαος του Ευαγγ. (42 εκατ. δραχμές).

9) ο ακτινολόγος γιατρός Ανδρεαδέλης Ιωάννης του Βασ. (29 εκατ. δραχμές).

10) ο καρδιολόγος γιατρός Μοσχίδης Αθανάσιος (21 εκατ. δραχμές).

11) ο λογιστής Γεωργιάδης Σταύρος του Παναγ. (95 εκατ. δραχμές).

12) ο συμβολαιογράφος Δημόπουλος Θεμιστοκλής του Κων. (55 εκατ. δραχμές).

13) ο συμβολαιογράφος Γιασαγιάς Χρήστος του Κων. (37 εκατ. δραχμές).

14) ο συμβολαιογράφος Τσελεπίδης Μωυσής του Βασ. (32 εκατ. δραχμές).

15) ο συμβολαιογράφος Νούλης Βασίλειος του Β. (34 εκατ. δραχμές).

16) ο συμβολαιογράφος Καραδήμας Γεώργιος του Κ. (24,5 εκατ. δραχμές).17) η συμβολαιογράφος Μπεχτσή Αικατερίνη (43 εκατ. δραχμές).

18) η συμβολαιογράφος Καρυωτάκη Μηλίτσα (35 εκατ. δραχμές).

Σε μερικούς από τους παραπάνω κοινοποιήθηκε από το ΣΔΟΕ σημείωμα ελέγχου για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν και στις περισσότερες των περιπτώσεων ο έλεγχος συνεχίζεται.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, κατηγορούνται ότι ενέχονται σε φοροδιαφυγή:

  • ο άμισθος υποθηκοφύλακας Καρύστου Νταλάκας Νικόλαος του Χαρ., επειδή"είχε εισπράξει και δεν αποδώσει στο ελληνικό δημόσιο τέλη δικαιωμάτων ποσού 75 εκατ. δραχμών από πράξεις μεταγραφής Συμβολαίων και εγγραφής υποθηκών" εμφανίζοντας στα επίσημα βιβλία αξίες πολύ μικρότερες των πραγματικών και μη κόβοντας αποδείξεις σε 4.104 περιπτώσεις πελατών του.
  • ο μαιευτήρας - χειρούργος γυναικολόγος γιατρός Τσίρκας Νικόλαος του Κων. επειδή δεν έκοψε αποδείξεις σε 1.700 περιπτώσεις για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών.
  • η γιατρός Ω.Ρ.Λ. Σιδηροπούλου - Μπουασίκη Ειρήνη,επειδή "δεν έκοψε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε 980" πελάτες της για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών.
  • ο χειρουργός μαιευτήρας - γυναικολόγος Τζαφέτος Ιωάννης του Μεν. επειδή δεν έκοψε αποδείξεις εσόδων για τις αμοιβές που εισέπραξε από 565 περιπτώσεις.
  • ο γιατρός γενικής χειρουργικής Αντωνιάδης Αντώνιος,επειδή σε 483 περιπτώσεις δεν έκοψε αποδείξεις.
  • ο αγγειοχειρουργός γιατρός, πανεπιστημιακός, Κατσαμούρης Αστέριος του Νικ. επειδή σε ένα διήμερο δεν έκοψε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών "τουλάχιστον σε 15 περιπτώσεις".
  • ο γιατρός του ΕΣΥ Φελούκας Θεόδωρος,επειδή συνέχιζε να λειτουργεί το ιδιωτικό του ιατρείο, αν και είχε δηλώσει διακοπή άσκησης της ιδιωτικής ιατρικής με την ένταξή του στο ΕΣΥ.
  • ο καρδιολόγος Πετρίδης Σάββας του Γ. επειδή συνέχιζε να λειτουργεί το ιδιωτικό του ιατρείο και μετά το 1997 που εντάχθηκε στο ΕΣΥ, χωρίς να κόβει αποδείξεις.

Τέλος, στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρονται συμπληρωματικά στοιχεία σύμφωνα με οποία προκύπτει ότι το ύψος του ποσού της φοροδιαφυγής που είχε διαπιστωθεί και ανακοινωθεί για το μουσικοσυνθέτη Νίκο Καρβέλα, τον πλαστικό χειρουργό Α. Φουστάνο, τον επίσης πλαστικό χειρουργό Βουκίδης Θεόδωρος και τον τραγουδιστή Γονίδη Σταμάτη, θα πρέπει να προσαυξηθεί κατά 88 εκατ. για τον πρώτο, 30,5 εκατ. δραχμές για το δεύτερο, 16,8 εκατ. δραχμές για τον τρίτο και 17,6 εκατ. δραχμές για τον τέταρτο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτεταμένη φοροδιαφυγή από το μεγάλο κεφάλαιο (2001-09-18 00:00:00.0)
Αμοιβές - φιλοδώρημα (1999-08-05 00:00:00.0)
Το ΙΚΑ πληρώνει για ιατρείο της ΠΕΣΙΝΕ (1997-10-24 00:00:00.0)
Κοντά το "λουκέτο" (1997-08-20 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση φροντίζει για τη φοροδιαφυγή... (1996-10-01 00:00:00.0)
"Πόθεν έσχες" των πολιτικών αρχηγών (1995-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ