Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΠΑΡΤΙΖΑΝ
"Γκολ" σε πόλεμο και ΝΑΤΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (του απεσταλμένου μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗ).-

Τι σημασία έχει αν το σημερινό παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στην Παρτιζάν (ΜΕΓΚΑ 15.00) στο Βελιγράδι δεν υπάγεται σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Τι σημασία έχει αν ο σημερινός αγώνας δε μετράει βαθμολογικά. Αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Είναι και θα μείνει σαν ο πιο σημαντικός αγώνας της ελληνικής ομάδας στην πολύχρονη ιστορία της. Βλέπετε, φόρες σαν και αυτή τα τρόπαια, οι τίτλοι, οι διοργανώσεις, οι βαθμολογίες, ακόμα και το γόητρο περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Αλλωστε ανέκαθεν ο αθλητισμός υπήρξε αρωγός της ειρήνης. Και αυτό αποδεικνύουν σήμερα ΑΕΚ και Παρτιζάν στο δοκιμαζόμενο από τα χτυπήματα των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ Βελιγράδι.

"Θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι εμείς σαν Ελληνες θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στο λαό της Σερβίας στις δύσκολες ώρες των βομβαρδισμών που περνάει", δήλωσε ο διεθνής αμυντικός της ΑΕΚ Νίκος Κωστένογλου για το σημερινό παιχνίδι. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις των υπολοίπων παικτών, όπως του Χάρη Κοπιτσή, ο οποίος τόνισε: "Θέλουμε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και το δείχνουμε έμπρακτα με την κίνησή μας να ταξιδέψουμε στο Βελιγράδι". Υπάρχουν όμως και αυτοί που έχουν ένα λόγο παραπάνω να πουν για τα όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα, όπως ο Σέρβος κεντρικός της ΑΕΚ Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. "Νιώθω υπερήφανος που συμπαραστέκομαι με τον τρόπο μου στον πιο ανδρειωμένο λαό" τόνισε μεταξύ άλλων ο διεθνής παίκτης.

Λίγο πριν αναχωρήσει η ελληνική αποστολή για τη Βουδαπέστη στο αεροδρόμιο βρέθηκε και ένας Σέρβος που δεν ανήκει στο δυναμικό του "Δικεφάλου". Αντίθετα μάλιστα ουκ ολίγες φορές έχει τεθεί αντίπαλος. Ομως η κίνηση των "κιτρινόμαυρων" δεν τον άφησε ασυγκίνητο. Πως θα μπορούσε άλλωστε; Ο λόγος για τον σέντερ φορ του Ολυμπιακού Ιλια Ιβιτς, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι αυτό που κάνει η ΑΕΚ φανερώνει το ποσό μεγάλη ομάδα είναι και ότι η κίνηση αυτή σημαίνει πολλά για το λαό της πατρίδας του.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης από την πλευρά του δήλωσε: "Εύχομαι, όπως η ημέρα που διεξάγεται ο αγώνας είναι η ημέρα της σταύρωσης του Χριστού, να αποτελέσει την ημέρα της Ανάστασης για το λαό της Σερβίας".

Στην αντίπερα όχθη στις τάξεις της Παρτιζάν επικρατεί ενθουσιασμός για την κίνηση της ΑΕΚ να πάει να παίξει στο Βελιγράδι. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προπονητή των Σέρβων, Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, ο οποίος τόνισε: "Αυτό που κάνει η ΑΕΚ φανερώνει τη μεγάλη ψυχή των Ελλήνων. Τους ευχαριστούμε".

Στην πολυπληθή ελληνική αποστολή το ΚΚΕ εκπροσωπεί η Λούλα Καρατζά,επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκλεισε υποκαταστήματα σερβικής τράπεζας (2024-05-22 00:00:00.0)
Νέες ευρωατλαντικές πιέσεις για «ευθυγράμμιση» στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία (2023-01-19 00:00:00.0)
Στο «κόκκινο» με αστυνομία της Πρίστινας και σερβικά οδοφράγματα (2022-12-23 00:00:00.0)
Εκπληξη με Στανόγεβιτς για τον πάγκο (2017-06-17 00:00:00.0)
Πιέσεις μέσω ...μπίζνας (2010-03-02 00:00:00.0)
Η ΑΕΚ στο πλευρό των Σέρβων (1999-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ