Παρασκευή 9 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυτοί κατάλαβαν...

ΜΑΛΙΣΤΑ,ακόμα κι η Ελβετία, που δε συνηθίζει να ανακατεύεται στις τρέχουσες διεθνείς κρίσεις, αποδείχτηκε πιο σοβαρή από εμάς στην περίπτωση των γεγονότων στο Κοσσυφοπέδιο.

Αποφάσισε να απαγορεύσει τις πτήσεις ΝΑΤΟικών αεροπλάνων στον εναέριο χώρο της.

Γιατί, όπως λέει, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί δε νομιμοποιούνται να παρεμβαίνουν στη Γιουγκοσλαβία, αφού δεν υπάρχει ούτε καν απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών...

Αυτό λοιπόν που κατάλαβαν οι αδιάφοροι για τα τεκταινόμενα στα Βαλκάνια Ελβετοί, εδώ η ελληνική κυβέρνηση, που, τέλος πάντων, δηλώνει και "παράγοντας σταθερότητας" στην περιοχή, δεν εννοεί να το αντιληφθεί.

Εδώ τα ΝΑΤΟικά αεροπλάνα, όχι μόνο περνάνε όποτε τους καπνίσει, αλλά έχουμε καταντήσει και η χώρα που θα γίνει κεντρικό διοικητήριο των χερσαίων επιχειρήσεων των "συμμάχων".

ΟΤΑΝ ΛΕΓΑΜΕ για "σύννεφα του πολέμου" στη Γιουγκοσλαβία, δεν εννοούσαμε ακριβώς αυτό που εμφανίστηκε στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και την Εύβοια, αλλά το είδαμε κι αυτό.

Φανταστείτε τι έγινε στη γειτονική μας χώρα για να φτάσει εδώ πέρα αυτή η νέφωση, που απασχολεί τόσους επιστήμονες και τα δύο αρμόδια υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος.

Ισως πάντως είναι και συμβολικό για να καταλάβουν - όσοι ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί - ότι όσα γίνονται δίπλα μας δεν είναι δυνατόν να μη μας αγγίζουν ή να μην έχουν σοβαρές επιπτώσεις εδώ.

Πάντως, στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ οι επιστήμονες, όπως φαίνεται, δεν έχουν καταλήξει ακόμα σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η νέφωση, διάφοροι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί κατέληξαν...

Μας θύμισαν, δε, τις αλήστου μνήμης μέρες μαζικής παράνοιας στην υπόθεση της έκρηξης του Τσέρνομπιλ, όπου απληροφόρητοι άνθρωποι πληροφορούσαν άλλους, καθιστώντας τους επίσης.... απληροφόρητους για το τι πραγματικά συνέβη.

ΟΜΩΣ,για να μην τα βάζουμε μόνον ή κυρίως με τα εγχώρια ΜΜΕ, πού να δείτε τι μεταδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί και τι γράφουν οι εφημερίδες στις καπιταλιστικές χώρες της Δύσης και, ιδιαίτερα, στις ΗΠΑ.

Ο σφαγέας, ο χασάπης, ο δικτάτορας, ο δαίμονας, ο..., ο... Μιλόσεβιτς. Αυτή είναι η ουσία τους και τίποτε άλλο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ