Παρασκευή 9 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ - ΗΠΑ
Νέα αμερικανικά πλήγματα

Σε μόνιμη κατάσταση σοκ βρίσκονται οι κάτοικοι των "ζωνών απαγόρευσης πτήσεων" από τους αλλεπάλληλους αμερικανο - βρετανικούς βομβαρδισμούς, καταγγέλλουν ανθρωπιστικές οργανώσεις

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΜΟΣΟΥΛΗ.-

Νέα επίθεση κατά ιρακινών αντιαεροπορικών συστοιχιών εξαπέλυσαν, χτες, μαχητικά αεροσκάφη του αμερικανικού ναυτικού, όπως ανακοινώθηκε λακωνικά από την κεντρική διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στον Κόλπο.

Σύμφωνα με τις λακωνικές δηλώσεις του αξιωματούχου του αμερικανικού ναυτικού Τζον Μπέικερ, που εκτελεί χρέη εκπροσώπου της αμερικανικής κεντρικής διοίκησης στην αεροπορική βάση Μακ Ντιλ της Φλόριδας, αεροσκάφη F/A-18 του αμερικανικού ναυτικού βομβάρδισαν, χτες το πρωί, ιρακινή αντιαεροπορική συστοιχία κατά αεροσκαφών και πυραύλων του ναυτικού επειδή, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, "αποτελούσε άμεση απειλή για τις δυνάμεις μας στην περιοχή". Σύμφωνα, πάντα, με τον Αμερικανό αξιωματούχο, εκτιμήθηκε ότι είναι απαραίτητη η καταστροφή της ιρακινής αντιαεροπορικής συστοιχίας στη χερσόνησο Αλ Φάου, επειδή μετακινήθηκε "απειλητικά" τις τελευταίες ώρες στοχεύοντας τα αμερικανικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή. Από την πλευρά της, η ιρακινή ηγεσία δε σχολίασε το αμερικανικό πλήγμα ούτε και τους αμερικανικούς ισχυρισμούς περί αλλαγής της θέσης της αντιαεροπορικής συστοιχίας.

Στο μεταξύ, την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων που έχουν μεταβεί στη Μοσούλη, στη "ζώνη απαγόρευσης πτήσεων" στο Βόρειο Ιράκ, κατήγγειλαν ότι οι καθημερινές επιδρομές από αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη, εκτός από τις σοβαρότατες υλικές ζημιές και τα πλήγματα που έχουν επιφέρει στην ιρακινή οικονομία, έχουν προκαλέσει σοβαρότατο σοκ στα χιλιάδες μικρά παιδιά. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, τα παιδιά της Μοσούλης βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση σοκ και παθαίνουν κρίσεις πανικού στο άκουσμα των σειρήνων, που προειδοποιούν για την έναρξη ενός νέου κύματος αμερικανο-βρετανικών επιδρομών. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη πραγματοποιούν, σχεδόν, καθημερινά πλήγματα κατά ιρακινών στόχων μετά τη λήξη της επιχείρησης "Αλεπού της ερήμου" το Δεκέμβρη με το πρόσχημα αλλεπάλληλων παραβιάσεων των "ζωνών απαγόρευσης πτήσεων" στο Βόρειο και στο Νότιο Ιράκ, τις οποίες η Βαγδάτη δεν αναγνωρίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ