Τετάρτη 21 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ετοιμη η μεγαλύτερη συγχώνευση μέχρι σήμερα

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Προ των θυρών βρίσκεται η συμφωνία συγχώνευσης ανάμεσα στη γερμανική εταιρία τηλεπικοινωνιών "Deutsche Telekom AG" και την ιταλική "Telecom Italia SpA",σύμφωνα με αξιωματούχους και των δύο εταιριών.

Οπως έγινε γνωστό, οι δύο εταιρίες έχουν, εδώ και καιρό, αρχίσει συνομιλίες προκειμένου να προχωρήσουν σε συγχώνευση και μάλιστα, οι δύο διευθυντές, ο Ιταλός Φράνκο Μπερνάμπε και ο Γερμανός Ρον Σόμερ, επρόκειτο να δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, χτες, στη βρετανική πρωτεύουσα προκειμένου να ανακοινώσουν την ίδρυση του νέου τηλεπικοινωνιακού γίγαντα. Ομως, η κοινοποίηση της συγχώνευσης αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή, μετά από τις συνελεύσεις που είχαν τα δύο διοικητικά συμβούλια τη Δευτέρα. Οπως τόνιζε, από το Λονδίνο, αξιωματούχος της ιταλικής εταιρίας, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, ο λόγος της αναβολής δεν είναι άλλος από τη διευθέτηση και των τελευταίων θεμάτων που προκύπτουν από τη συμφωνία συγχώνευσης. Οπως, πάντως, υποστήριζε η βρετανική οικονομική εφημερίδα "Financial Times", το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει προκύψει ανάμεσα στις δύο εταιρίες αφορά στη δομή του νέου γίγαντα των τηλεπικοινωνιών καθώς η "Deutsche Telekom AG" επιμένει στο αίτημά της να κρατήσει υπό τον έλεγχό της το μεγαλύτερο μέρος (56%) των μετοχών της νέας εταιρίας.

Η συγχώνευση των δύο εταιριών, που έχουν προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση μέρους του κεφαλαίου τους, θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, η οποία θα είναι σε, αν όχι πλεονεκτική, τουλάχιστον ισότιμη θέση, όπως εκτιμούν οικονομικοί κύκλοι, με τους αμερικανικούς τηλεπικοινωνιακούς γίγαντες, όπως είναι η AT&T. Επιπλέον, η συγχώνευση της "Deutsche Telekom AG" με την "Telecom Italia SpA" θα είναι η μεγαλύτερη, από άποψη κεφαλαίων, που έχει γίνει ποτέ, ξεπερνώντας ακόμη και τη, μέχρι πρότινος, "μυθική" συγχώνευση των πετρελαϊκών εταιριών "Exxon Corp." και "Mobil Corp.", ύψους 74 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοινώθηκε, επισήμως, ο νέος τηλεπικοινωνιακός γίγαντας (1999-04-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ