Τετάρτη 21 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη Βουλή το θέμα του ΜΙΝΙΟΝ

Στην "κόψη του ξυραφιού" βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ που παραμένουν απλήρωτοι πέντε μήνες. Το πρόβλημα έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης και Στρατής Κόρακας.

Οπως αναφέρουν στην Ερώτησή τους οι δυο βουλευτές, οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ εδώ και ενάμιση χρόνο έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μια σκληρή μάχη για να μην κλείσει η εταιρία και χαθούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους. "Ηδη υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για την αγορά της εταιρίας και είναι γνωστοί. Θέλουν όμως, από ό,τι φαίνεται, να απαλλαγούν από τους εργαζόμενους και τα νόμιμα δικαιώματά τους, όπως μισθοί, δώρα, αποζημιώσεις και άλλα. Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη απευθυνθεί στο υπουργείο Εργασίας ζητώντας να αναλάβει πρωτοβουλία σύσκεψης όλων των ενδιαφερομένων και βέβαια και των εργαζομένων. Το υπουργείο, όμως, αρνείται να προχωρήσει στη συνάντηση αυτή".

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για ποιους λόγους το υπουργείο Εργασίας δεν προχωρά στη συνάντηση των ενδιαφερομένων για να εξευρεθεί λύση. Με ποιους τρόπους θα επέμβει το υπουργείο, μαζί με την εργοδοσία, ώστε να πληρωθούν οι μισθοί των πέντε μηνών ή τουλάχιστον να καταβληθεί κάποια οικονομική ενίσχυση που θα καλύπτει τις ζωτικές ανάγκες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ