Τετάρτη 21 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν οι οικοδόμοι της Λήμνου

Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας πραγματοποιούν τη Δευτέρα, 26 Απρίλη, οι οικοδόμοι της Λήμνου, αντιδρώντας στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, αφού την ίδια μέρα εκδικάζεται μήνυση των τεχνικών εταιριών "Ι. Κοροντζής" και "Κέραμος" εναντίον μελών και στελεχών του Σωματείου Οικοδόμων Λήμνου,που είχαν πρωτοστατήσει στον αγώνα για το σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων, που καταπατούσαν συστηματικά οι δύο εταιρίες.

Σε ανακοίνωση του σωματείου καταγγέλλεται ότι η ενέργεια αυτή των εταιριών στοχεύει στην τρομοκράτηση των οικοδόμων και όλων των εργαζομένων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, για να μπορούν να συνεχίσουν τις αυθαιρεσίες τους.

"Στην επίθεση των εργοδοτών - τονίζεται - είναι αναγκαίο να παρατάξουμε τον ενωμένο αγώνα μας, τη μαζική, ενωμένη δράση μας. Αν λυγίσουμε σ' αυτή την πίεση, οι επόμενες μέρες θα είναι ακόμα χειρότερες για τον κλάδο. Ας μην τους δώσουμε τέτοιο δικαίωμα, τη χαρά να θησαυρίζουν ξεζουμίζοντάς μας".

Τέλος, το σωματείο, αφού διαπιστώνει ότι τα προβλήματα είναι κοινά για όλους τους εργαζόμενους, καλεί τον λαό της Λήμνου σε κοινή δράση, καθώς και τους μαζικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους με όποια μορφή κρίνουν πρόσφορη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ