Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εξαρση τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι οικοδόμοι της Πάτρας

Την έξαρση της τρομοκρατίας και του χαφιεδισμού από την κυβέρνηση και τα όργανά της, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας,επισημαίνοντας πως "όλο το τελευταίο διάστημα εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις είναι υπό στενή παρακολούθηση των οργάνων της ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών".

Πριν ένα μήνα περίπου, κλήθηκαν απ' την ασφάλεια εργαζόμενοι "δι' υπόθεσίν τους" και ανακρίθηκαν σχετικά με προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση των οικοδόμων. Σε κινητοποιήσεις οικοδόμων και γενικότερα του λαού της Πάτρας με αντιπολεμικό περιεχόμενο, όπως καταγγέλλεται, εμφανίζονταν ασφαλίτες με πολιτικά. Στη μεγάλη αντιπολεμική εκδήλωση στον Αραξο, "κάποιοι" μέσα από την πύλη τραβούσαν φωτογραφίες τους διαδηλωτές, ενώ το περασμένο Σάββατο στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση εμφανίστηκαν και πάλι ασφαλίτες με πολιτικά που εκδιώχτηκαν από τους συγκεντρωμένους.

Οπως σημειώνει το Συνδικάτο, προχθές σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας αναφερόταν πως με εντολή εισαγγελέα διεξάγεται έρευνα για κινητοποιήσεις οικοδόμων και για αντιπολεμικές εκδηλώσεις στον Αραξο.

Το Συνδικάτο επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση θορυβημένη από τις λαϊκές εκδηλώσεις, αποκαλύπτει το αποκρουστικό αντιδημοκρατικό της πρόσωπο" και δηλώνει: "Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν περνάει στο λαό. Η κλιμάκωση των αγώνων, η σύγκρουση και η ρήξη με την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς θα είναι η δυναμική απάντηση των οικοδόμων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ