Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις σε ΒΙΣ και ΙΜΑΣ

ΒΟΛΟΣ. -

Οι απολύσεις εργαζομένων στις βιομηχανίες ΒΙΣ και ΙΜΑΣ του Βόλου προκαλoύν την αντίδραση των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών και άλλων μαζικών φορέων της περιοχής. Η ΒΙΣ πριν ένα περίπου μήνα είχε απολύσει τέσσερις εργαζόμενους και πριν λίγες μέρες εξήγγειλε άλλες τέσσερις απολύσεις.

Οι ενέργειες αυτές της εργοδοσίας προκάλεσαν την 48ωρη απεργία των εργαζομένων στη ΒΙΣ (την περασμένη Παρασκευή και Δευτέρα), που ζητούν ανάκληση των απολύσεων και διάλογο με τους υπεύθυνους της βιομηχανίας.

Σε απολύσεις τεσσάρων εργαζομένων είχε προχωρήσει πριν 10 μέρες και ο ΙΜΑΣ, ενώ προχτές ανακοίνωσε άλλες δυο. Χτες έγινε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της επιχείρησης, στην οποία καταγγέλθηκαν οι ενέργειες της εργοδοσίας και ζητήθηκε η ανάκληση των απολύσεων.

Για τις απολύσεις στα δυο εργοστάσια συνεδρίασε εκτάκτως χτες - ύστερα από πρόταση των συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ - η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα και να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπισή του.

Το ίδιο πρόβλημα θα απασχολήσει και τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, με τη συμμετοχή του Νομάρχη Μαγνησίας, της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και εκπροσώπων της ΒΙΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ