Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υποχρεώσεις για τους εστιάτορες

Το ακριβές είδος του τυριού που μέχρι τώρα βαφτίζεται απ' όλους "φέτα", το είδος του λαδιού που χρησιμοποιείται και το εάν το φαγητό είναι προτηγανισμένο, κατεψυγμένο ή προμαγειρεμένο θα πρέπει στο εξής να αναγράφεται στους τιμοκαταλόγους των καταστημάτων εστίασης, ταβέρνες, εστιατόρια ξενοδοχείων, οινομαγειρεία, εστιατόρια γρήγορου φαγητού, κέντρα διασκέδασης κλπ. Τα παραπάνω προβλέπονται σε σχετική αγορανομική διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης στην οποία, επίσης, σημειώνεται ότι σε περίπτωση που γίνεται αποκλειστική χρήση ελαιολάδου θα αναγράφεται "χρησιμοποιείται μόνον ελαιόλαδο". Επιπλέον, εάν δεν αναγράφονται στον τιμοκατάλογο φαγητά κατεψυγμένα, προμαγειρεμένα ή προτηγανισμένα απαγορεύεται να βρίσκονται τέτοια τρόφιμα και μέσα στο κατάστημα. Κάθε αναφορά στον όρο φέτα στους τιμοκαταλόγους επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο εφόσον το προσφερόμενο προϊόν είναι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών για τη φέτα. Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων εστίασης, σύμφωνα με τη διάταξη, εφόσον προσφέρουν οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο προϊόν υποχρεούνται να αναγράφουν απαραίτητα στους τιμοκαταλόγους τους την αντίστοιχα προβλεπόμενη ονομασία, όπως "λευκό τυρί άλμης", "τελεμές" ή "υποκατάστατο λευκού τυριού" σύμφωνα πάντα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ