Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ
Μεγάλη αύξηση κερδών

Σε "χρυσό" εξελίσσεται για τους Ιταλούς της "Καλτσεστρούτσι" το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει υπάρξει ποτέ στην ελληνική επικράτεια στον τομέα της παράδοσης των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων της χώρας στο πολυεθνικό κεφάλαιο. Δηλαδή ξεπούλημα της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ, που το 1992 η κυβέρνηση της ΝΔ την παρέδωσε έναντι "πινακίου φακής" στους Ιταλούς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν χθες στην ετήσια έκθεση της τακτικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας, τα κέρδη του Ομίλου ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ, εμφάνισαν αύξηση - ρεκόρ κατά 38,67%. παρουσιάζοντας κύκλο εργασιών 158,1 δισεκατομμύρια δραχμές, αυξημένο κατά 8,17 της προηγούμενης χρήσης και καθαρά κέρδη 15.284.000.000 δραχμές. Αυξημένες ήταν και οι επενδύσεις του Ομίλου που έφθασαν τα 13 δισεκατομμύρια 667 εκατομμύρια δραχμές.

Σημαντική αύξηση των κερδών παρουσίασαν και τα "Τσιμέντα Χαλκίδας" - η έτερη εταιρία που παραδόθηκε λίγο αργότερα στους Ιταλούς της "Καλτσεστρούτσι" - των οποίων τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 3 δισεκατομμύρια 273 εκατομμύρια δραχμές, έναντι 514 εκατομμυρίων δραχμών της προηγούμενης χρήσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ