Κυριακή 9 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΚΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Παντού ελλείψεις

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ Ελευσίνας, καθώς η έλλειψη προσωπικού τόσο στα γραφεία του όσο και στην Τοπική Μονάδα Υγείας έχει σαν αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Περιχώρων, μετά από πρόσφατη επίσκεψή της στους δύο χώρους, διαπίστωσε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και με υπόμνημά της προς τον υπουργό Υγείας απαιτεί "να διαθέσει η κυβέρνηση τα απαραίτητα κονδύλια για να καλυφθούν οι ανάγκες σε ιατρικό, διοικητικό και άλλο προσωπικό, ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να έχουν μια στοιχειώδη ανθρώπινη αντιμετώπιση, τόσο στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν όσο και στα προβλήματα με την καθυστέρηση της συνταξιοδότησης".

Οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή, έχουν έλλειψη σε διοικητικό προσωπικό - πάνω από 30 άτομα, ιδιαίτερα στο τμήμα συντάξεων και μητρώου - με αποτέλεσμα να καθυστερεί τουλάχιστον 9 μήνες η έκδοση των συντάξεων. Οσο για την κατάσταση που επικρατεί στην Τοπική Μονάδα Υγείας, επισημαίνεται ότι εκτός του ότι στεγάζεται σε ακατάλληλο νοικιασμένο κτίριο, "έχει έλλειψη τουλάχιστον 13 γιατρών, και το Ακτινολογικό παρόλο που έχει προμηθευτεί νέα μηχανήματα δεν μπορεί να τα λειτουργήσει, αφού λείπει ένας ακτινολόγος τουλάχιστον, ένας νοσηλευτής και δύο χειριστές μηχανημάτων".

Η κατάσταση επιδεινώνεται από την έλλειψη καθαριστριών, αλλά και διοικητικού προσωπικού, ενώ ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών (ΣΑΒ) "δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε στη μεταφορά εκτάκτων περιστατικών, αφού έχει έλλειψη τουλάχιστον δύο οδηγών και τεσσάρων τραυματιοφορέων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ