Κυριακή 9 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΕΑΕΑ
Σήμερα ο γιορτασμός για τη συντριβή του φασισμού

Με την απαίτηση να σταματήσουν αμέσως οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, να τερματιστεί ο πόλεμος και να αποχωρήσουν οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, συγκεντρώνονται σήμερα, 9 Μάη 1999, στο Σύνταγμα, στις 6 μμ,οι αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης για να γιορτάσουν την 54η επέτειο της συντριβής του φασισμού και του τερματισμού του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Την εκδήλωση πραγματοποιούν η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και οι ΕΑΜογενείς Ενώσεις που συνεργάζονται μαζί της και καλούν τα μέλη τους και όλους τους αντιστασιακούς να πάρουν μέρος στην αντιπολεμική αυτή συγκέντρωση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα αρχίσει στις 6 μμ με την Παιδική Μαντολινάτα του Συλλόγου "ΕΥΓΕΡΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ" υπό τη διεύθυνση του Σ. Θεοτοκάτου.Θα ακολουθήσει ομιλία από τον εκπρόσωπο της ΠΕΑΕΑ Σ. Διλιντά και στη συνέχεια θα ακουστούν αντάρτικα τραγούδια από τη χορωδία της ΠΕΑΕΑ. Ακόμη το χορευτικό συγκρότημα Σύνδεσμος Διάδοσης Δημοτικών Χορών και Τραγουδιών της Βαγγελιώς Λύτρα, θα χορέψει παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.

Στις 7.30 μμ θα γίνει η υποδοχή οδοιπόρων της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης και θα ακολουθήσει πρόγραμμα που οργανώνεται από την ΕΕΔΥΕ.

Επίσης, εκδηλώσεις διοργανώνουν τα Παραρτήματα:

Λάρισας,σήμερα το πρωί, στα γραφεία του Παραρτήματος.

Λιβαδειάς,σήμερα, στις 8.30 μμ με συγκέντρωση στην πλατεία της Εθνικής Αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ