Κυριακή 9 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΜΝΗΜΕΣ

Σήμερα, 9 Μάη, συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο του γαμπρού μας ΝΙΚΟΥ Στ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ,από το χωριό Καρίτσα Ιωαννίνων.

Στις 3 Ιούνη κλείνουν 2 χρόνια από το θάνατο του αδερφού μας ΘΟΔΩΡΟΥ ΖΩΤΟΥ.

Στη μνήμη τους, καθώς και στη μνήμη των αδερφών μας ΣΠΥΡΟΥ και ΑΡΕΤΗΣ ΖΩΤΟΥ και των γονιών μας ΜΑΡΙΑΣ και ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΖΩΤΟΥ,προσφέρουμε για τις ευρωεκλογές 15.000. δρχ. στο ΚΚΕ, στο κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκαν ως το τέλος της ζωής τους.

Βασιλική Ζώτου, Θωμάς Μπελεμέζης

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΟΜΙΚΟΥ ΜΑΪΛΗ τα παιδιά του πρόσφεραν, μέσω της συνοικιακής και της μαθητικής ΟΒ της ΚΝΕ 25.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη της ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΞΙΜΑΔΑ που έφυγε πριν από ένα χρόνο την Πρωτομαγιά και άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά της και κυρίως στον άντρα της που τόσο πολύ θαύμαζε και αγαπούσε, εμείς που δεν την ξεχάσαμε, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

Ανδρέας και Μαρία Φάντη

* * *

Στις 30 Απρίλη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατο του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΔΑΜΑΝΗ,στελέχους του ΚΚΕ, ενός κομμουνιστή, που με το πάθος και την αφοσίωσή του στα ιδανικά του σοσιαλισμού, δίδαξε την αξία και το ήθος στις επόμενες γενιές.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ανέζα Δαμάνη προσφέρει στη ΝΕ Λάρισας 10.000 δρχ. και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στις 3 Μάη 1944 στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Στη μνήμη του προσφέρουν: Η αδελφή του Τούλα και ο άντρας της Φίλιππος Βογιατζόγλου 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ και ο ανιψιός του Σωτήρης 10.000 δρχ. για το "Σπίτι του Αγωνιστή".

* * *

Ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του κινήματος της Μέσης Ανατολής, που αγωνίστηκε από τις γραμμές του ΚΚΕ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,από το Κάιρο, γεννήθηκε το 1917 και πέθανε στις 22 Απρίλη 1999 στην Αθήνα. Για την αντιστασιακή δράση του πιάστηκε, φυλακίστηκε και ως το τέλος της ζωής του συμμετείχε στους αγώνες του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του πρόσφεραν: Η γυναίκα του Τούλα και τα παιδιά του Πλάτων - Νίκος 200.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Υγείας της ΚΟΑ. Οι Σταμάτης Σωτηρόπουλος, Δέσποινα Ταταλιά, Βικτώρια και Νικόλας Πολυγερινός, Χρίστος και Μαιρούλα Θωμαϊδη, Μαρία και Μπάμπης Τσιτουρίδης, καιΣταμάτης Καραντάνης 80.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές. Και οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής προσφέρουν στη μνήμη του και στη μνήμη όσων αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για ειρήνη και σοσιαλισμό 20.000 δρχ. στην ΕΕΔΥΕ, μέσω ΚΟΒ Υγείας για το δοκιμαζόμενο λαό της Σερβίας.

* * *

Σήμερα Κυριακή, 9 Μάη στις 10.20 π.μ. στο Γ Νεκροταφείο γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΓΑΡΑΝΙΔΟΥ μέλους του ΚΚΕ. Η οικογένειά της καλεί τους συναγωνιστές της να παραβρεθούν.

  • Τασούλα, ακριβή, άξια κομμουνίστρια και αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Δεν μπορώ να πιστέψω πως έπαψε να χτυπά η καρδιά σου.

Τιμώντας τη μνήμη σου και τους αγώνες σου και αντί για στεφάνι στον τάφο σου, προσφέρω στο ΚΚΕ, στο κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκες, 10.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Τζένη Πανταζή

* * *

Ο Ξενοφών Βαλαβάνης από το Γκρίμποβο Ιωαννίνων προσφέρει 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Βουτσαρά, στη μνήμη των αγωνιστών από το χωριό του που έπεσαν πολεμώντας ενάντια στους κατακτητές και τους ντόπιους φασίστες από το 1941 ως το 1949.

* * *

Ο Κώστας Βεσδρεβένης προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Ιωαννίνων στη μνήμη του ΜΠΡΕΖΝΙΕΦ.

* * *

Στη φωτεινή μνήμη των: Ι. Β ΣΤΑΛΙΝ,ΓΚ. Κ. ΖΟΥΤΚΟΒ,Κ. Κ. ΡΟΚΟΣΟΒΣΚΙ,Α. Μ. ΒΑΣΙΛΕΒΣΚΙ,Β. Ι. ΤΣΟΥΙΚΟΒ, Φ. Ι. ΒΑΤΟΥΤΙΝ,Δ. Μ. ΚΑΡΜΠΙΤΣΕΒ,Ι. Δ. ΤΣΕΡΝΙΑΧΟΒΣΚΙ,ΠΑΝΦΙΛΟΒ και των μαχητών του, Α. ΜΑΤΡΟΣΟΒ,ΖΟΪΑ ΚΟΣΜΟΝΤΕΜΙΑΝΣΚΑΪΑ,των 30 εκατομμυρίων Σοβιετικών ανθρώπων, των μαχητών του ΕΛΑΣ, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για να εξοντωθεί το φασιστικό κτήνος, για τις 9 Μάη, μέρας της περίλαμπρης Νίκης του ηρωικού σοβιετικού λαού στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο 1941 - 1945, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ "Αγ. Παύλου" - Βάθης 5.000 δρχ. στο κόμμα μας, το ΚΚΕ.

Ιβανώφ Ι. Γ.

* * *

Στις 8 Μάη συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΟΥ.

Τιμώντας τη μνήμη του, καθώς και τη μνήμη του αδελφού μου ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΝΤΑΛΑΓΙΩΡΓΟΥ,που πέθανε εξόριστος στον Αϊ - Στράτη το 1958, προσφέρω στη ΝΕ Τρικάλων 5.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Ευαγγελία Νταλαγιώργου - Λέου

* * *

Η αγωνίστρια ΤΑΤΙΑΝΗ Ηλιάδου - ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ,που πέθανε πρόωρα στις 4 Φλεβάρη 1999, γεννήθηκε στο χωριό Κορομηλιά Κιλκίς το 1926, από γονείς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή, γαλουχήθηκε και διαπαιδαγωγήθηκε με τους αγώνες του λαού. Στα χρόνια του Εμφύλιου, διώχτηκε και πέρασε στην παρανομία. Δούλεψε ακούραστα και αντιμετώπισε όλα τα δεινά αυτής της εποχής. Το 1950 παντρεύτηκε στο Μυλοχώρι Κιλκίς και απέκτησε τρία παιδιά. Μετανάστευσε στη Σουηδία και συνδέθηκε με την εκεί οργάνωση του ΚΚΕ. Πήρε δραστήρια μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα ως την ανατροπή της χούντας.

Επέστρεψε στην πατρίδα το 1986 και συνδέθηκε με την ΚΟΒ Μυλοχωρίου. Ηταν πρωτοπόρα σε όλες τις εκδηλώσεις και εκπλήρωνε με συνέπεια τα καθήκοντά της, ως μέλος του ΚΚΕ. Αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στη χώρα μας και να ζήσει ο λαός ειρηνικά σε μια δημοκρατική χώρα προς όφελος των εργαζόμενων.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Δε θα την ξεχάσουμε ποτέ και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρις ότου πραγματοποιηθεί το όραμα της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Οι σύντροφοί της από την ΚΟΒ Μυλοχωρίου

* * *

Στις 12 Μάη συμπληρώνονται 6 μήνες από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΘΑΝΑΣΗ ΣΟΥΛΙΑ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικού του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η οικογένειά του

* * *

Ο Μίμης Κεφαλόπουλος και η γυναίκα του Μαρία Παπαθανασίου προσφέρουν 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τον αγώνα που κάνει ενάντια στον πόλεμο στο πλευρό του γιουγκοσλάβικου λαού και στη μνήμη των κομμουνιστών που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα ιδανικά του κόμματος. Και υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα ως το τέλος της ζωής τους.

* * *

Πέρασαν 2 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΑΘΗΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ.Ως γιατρός πρόσφερε τις υπηρεσίες της στους πατριώτες που αγωνίζονταν από τις γραμμές του 1ου Τάγματος του 2ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ Αθήνας. Τις υπηρεσίες αυτές εξακολούθησε να προσφέρει και στα δύσκολα χρόνια του κατατρεγμού των αγωνιστών του ανεπανάληπτου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 30.00 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης, στο ΚΚΕ, όπως και εκείνη ανελλιπώς ενίσχυε και υπεράσπιζε όσο βρισκόταν στη ζωή.

Οικογένεια Κυριακίδου

* * *

Οι οικογένειες Βαγγέλη Γρηγοράτου, Κούλας Γρηγοράτου και Μαρίας Μιχαλάτου προσφέρουν, ως δεύτερη δόση, 100.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω της ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης Στη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ που έπεσαν το 1948 - 49 στην Κεφαλονιά: ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ (Αστραπόγιαννου),ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ,ΦΙΝΤΙΑ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και ΑΝΤΖΟΥΛΕΤΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ,ΠΑΝΑΓΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ,ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΡΚΟΥΛΑΤΟΥ,ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΛΕΡΑΝΤΕ,ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΗΛΑ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΙΟΡΑΒΑΝΤΕ,ΦΩΤΗ ΣΓΟΥΡΟΥ,ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΑΡΙΑΤΟΥ,ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ και ΟΡΕΣΤΗ ΜΠΟΛΑ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΤΟΥ,ΛΕΩΝΙΔΑ ΖΑΧΑΡΑΤΟΥ,ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑΤΟΥ,ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΙΜΠΑ,ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ,ΗΛΙΑ ΚΟΥΓΙΑΝΟΥ,ΘΕΟΔΟΣΗ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ και ΘΑΝΑΣΗ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών μελών του ΚΚΕ που θυσιάστηκαν στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας, την ειρήνη και την προκοπή του λαού, η Μαριάνθη Γιώτη Συμεωνίδου προσφέρει 100.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΑΘΗΝΑΣ (Αθηνούλας) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ο σύζυγός της Γιάννης πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη των ναυτεργατών, μελών του ΚΚΕ, που έπεσαν στη διάρκεια του δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου και στους κατοπινούς αγώνες, ο Μανόλης Ζερβός προσφέρει 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, για τη μάχη των ευρωεκλογών.

* * *

Με τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,μέλους του ΚΚΕ η οικογένειά του πρόσφερε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τη μάχη των ευρωεκλογών.

* * *

Στις 19 Μάη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΕΦΑΡΑΝΑ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Αγγελική προσφέρει στο ΚΚΕ, στο κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε, 50.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των αγαπημένων αδελφών μας, αγωνιστών μελών του ΚΚΕ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΡΟΝΤΗ,φοιτητή, που δολοφονήθηκε πριν από 43 χρόνια, στις 9 Μάη 1956 καιΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΡΟΝΤΗ,που πέθανε πριν από 17 χρόνια, στις 9 Γενάρη 1982, προσφέρουμε στην ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 50.000 δρχ.

Καίτη - Αφροδίτη Γεροντή

* * *

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΙΤΣΑΝΕΛΗΣ γεννήθηκε στη Γρανιτσοπούλα Ιωαννίνων το 1906. Μικρός εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και αργότερα μπήκε στις γραμμές του ΚΚΕ. Στην Κατοχή, πολύ νωρίς εντάχθηκε στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ.

Σκοτώθηκε πολεμώντας στις 14 Δεκέμβρη 1944 στην Καισαριανή.

Στη μνήμη του ο γιος του Απόστολος Κιτσανέλης προσφέρει στο "Ριζοσπάστη", μέσω ΚΟΒ Κουτσαρά 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Η Νιόβη Πατσιαλού προσφέρει για τις ευρωεκλογές 15.000 δρχ. στη ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας στη μνήμη του πατέρα της ΦΩΤΗ ΠΑΤΣΙΑΛΟΥ και του εξαδέλφου της ΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ.

* * *

Στις 27 Απρίλη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας και από τους λαϊκούς αγώνες ο αγωνιστής και συνδικαλιστής του ΤΕΒΕ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΟΣ.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο προσφέρω 30.000 δρχ. στο Παράρτημα Πατησίων - Ριζούπολης της ΠΕΑΕΑ, του οποίου ήταν μέλος, 10.000 δρχ. στην Επιτροπή Ειρήνης Πατησίων - Ριζούπολης και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η γυναίκα του Ελευθερία

* * *

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΛΕΙΤΣΑΣ από το χωριό Λιγοψιά Ιωαννίνων, στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και στον Εμφύλιο, μαχητής του ΔΣΕ. Τραυματίστηκε το 1948. Από το τέλος του Εμφύλιου, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουδαπέστη. Εκεί δούλεψε στην εφημερίδα των Πολ. Προσφύγων "Λαϊκός Αγώνας".

Επαναπατρίστηκε το 1989 και πέθανε στις 27 Φλεβάρη 1996 στη Βουδαπέστη, όπου είχε πάει να επισκεφθεί τα τέσσερα παιδιά του, που ζουν εκεί.

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατό του, τα παιδιά του και η σύζυγός του προσφέρουν 20.000 δρχ. στη ΝΕ Ιωαννίνων για τις ευρωεκλογές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1999-06-17 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1999-06-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1999-03-23 00:00:00.0)
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1999-03-07 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1999-03-05 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1999-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ