Τρίτη 11 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
"Εσκεμμένος" ο βομβαρδισμός της πρεσβείας

ΠΕΚΙΝΟ.-

Μία εσκεμμένη και καλά προμελετημένη ενέργεια ήταν ο βομβαρδισμός του ΝΑΤΟ κατά της κινεζικής πρεσβείας στο Πεκίνο, υποστήριξε χτες ο διακεκριμένος Κινέζος επιστήμονας και ακαδημαϊκός Λιου Γκουανγκντίνγκ.

Ο 70χρονος Γκουανγκντίνγκ, μέλος της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και πρώην διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Γεωφυσικής της Ακαδημίας, υπογραμμίζει ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν με το Δορυφορικό Σύστημα Εντοπισμού Γεωγραφικής Θέσης, το οποίο κατευθύνει το όπλο με μεγάλη ακρίβεια στον προκαθορισμένο στόχο.

"Είναι αδύνατον να πλήξεις ένα στόχο από τρεις διαφορετικές γωνίες χωρίς προσεκτική προετοιμασία" αναφέρει ο Λιου, διερωτώμενος: "Διαφορετικά πώς μπορεί το ΝΑΤΟ να εξηγήσει το γεγονός ότι επλήγη μόνον η κινεζική πρεσβεία και όχι άλλες πρεσβείες που βρίσκονταν πολύ κοντά;".

Γι' αυτό και ο Γκουανγκντίνγκ καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο "υπό αμερικανική καθοδήγηση ΝΑΤΟικός βομβαρδισμός είναι σαφώς καλά προμελετημένος και αποτελεί ντροπή για την υψηλή τεχνολογία". Ομως, δεν είναι ο μόνος που έχει αυτή τη θεωρία για τον πρωτοφανή βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας στη Γιουγκοσλαβία. Αυτή την άποψη συμμερίζονται και πολλοί άλλοι Κινέζοι, που υποστηρίζουν ότι ο βομβαρδισμός της πρεσβείας της χώρας τους στο Βελιγράδι αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Κίνας και πρόκληση κατά του κινεζικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ