Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Οικονομικές σχέσεις

Πολυμελής οικονομική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ενωσης Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) Χανς - Ολαφ Χένκελ διεξάγει από τη Δευτέρα διαπραγμάτευση στην Αβάνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Τύπου, η γερμανική αντιπροσωπεία διερευνά τις επενδυτικές και εμπορικές δυνατότητες της γερμανικής οικονομίας στην Κούβα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Χένκελ δήλωσε στην κουβανική τηλεόραση ότι η γερμανική οικονομία απορρίπτει το οικονομικό εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι "η μεγάλη πλειοψηφία των βιομηχανικών χωρών δε συμφωνεί με την αμερικανική πολιτική απέναντι της Κούβας".

Και οι 46 ομάδες αλληλεγγύης

Το εμπάργκο κατά της Κούβας κατήγγειλαν και οι αντιπρόσωποι 46 ομάδων αλληλεγγύης που συνήλθαν στην ανατολικογερμανική πόλη της Ερφούρτης. Στην ετήσια σύνοδό τους με αντιπροσώπους από όλη τη Γερμανία τόνισαν: "Συμφωνούμε ότι επιτέλους πρέπει να τερματιστεί ο αντίθετος, προς το Διεθνές Δίκαιο, αποκλεισμός της Κούβας". Στην απόφασή τους υπογραμμίζουν: "Απαιτούμε την άμεση δημιουργία ισότιμων και σεβαστών οικονομικών και διπλωματικών σχέσεων, την απόσβεση όλων των εξωτερικών χρεών και τη, χωρίς όρους, εκκένωση της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Γκουαντανάμο". Τονίζουν, επίσης, ότι"παρ' όλες τις μεγάλες στερήσεις και την αμετάβλητη επιθετική πολιτική των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, η Κούβα όχι μόνο πέτυχε να διατηρήσει την πολιτική της σταθερότητα, αλλά και να διαφυλάξει τα σημαντικότερα επιτεύγματα της επανάστασης".

Το δίχτυ αυτών των οργανώσεων αλληλεγγύης καταδίκασε, επίσης, τον επιθετικό πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας και κατέστησε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της συνόδου της ΕΕ στις 3 και 4 Ιούνη στην Κολωνία, θα οργανώσει διαδηλώσεις κατά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Θ. ΒΟΡΕΙΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ