Σάββατο 22 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Αυταπάτες για διορθώσεις μέσα στην ΕΕ

Συνέντευξη Τύπου του ΔΗΚΚΙ για τις ευρωεκλογές

Το στίγμα της προσπάθειας του ΔΗΚΚΙ, εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες στο Ζάππειο ο πρόεδρός του, Δ. Τσοβόλας, που σημείωσε εισαγωγικά ότι το "ψηφοδέλτιο είναι αντιπροσωπευτικό γεωγραφικά και επαγγελματικά" και δηλώνει τη θέληση "να παλέψουν για μια άλλη Ελλάδα και Ευρώπη", αυτή "της αλληλεγγύης, της δημιουργίας, του πολιτισμού, της ειρήνης και της προόδου".

Επί της ουσίας ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ έριξε το μεγαλύτερο βάρος της εισηγητικής του ομιλίας στο προσφιλές του θέμα, την οικονομία. Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση σημείωσε: "Προσπαθεί να εμφανίσει ως καλή την οικονομία, παίρνοντας ως βάση τις τιμές των μετοχών στα Χρηματιστήρια. Ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι τα χρηματιστήρια εκφράζουν την πλασματική, την αεριτζίδικη οικονομία και όχι την πραγματική οικονομία". Δίνοντας τη δική του πρόταση ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, με έμφαση τόνισε ότι "θα πρέπει στην Ελλάδα, ως μέλος της Ενωμένης Ευρώπης να εφαρμοστεί μια τελείως διαφορετική πολιτική" και την προσδιόρισε σαν επιθετική αναπτυξιακή (σ. σ στα πλαίσια της ΕΕ), η οποία θα χρησιμοποιεί "και τους τρεις τομείς της οικονομίας το δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα και τον κοινωνικό τομέα".

Μπροστά στις ευρωεκλογές διατύπωσε την πρόταση να οργανωθεί στρογγυλό τραπέζι με συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

Καλούμενος από το "Ρ" να σχολιάσει την άποψη ότι με την επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία καταδείχνεται έλλειμμα κοινής εξωτερικής πολιτικής από την ΕΕ ουσιαστικά συμφώνησε, ενώ ακόμα και την κοινή υπογραφή όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για τους βομβαρδισμούς τη θεώρησε ως "παράδοση από την πλευρά των Ευρωπαίων της ασφάλειας της Ευρώπης στις ΗΠΑ". Ταυτόχρονα, τόνισε ότι "χρειάζεται όπως λειτουργεί σήμερα η Ευρώπη να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στις δικές μας δυνάμεις να κάνουμε μια εξωτερική πολιτική, η οποία να είναι όχι μόνο η ευρωπαϊκή πολιτική, αλλά η συνισταμένη της ευρωπαϊκής, της μεσογειακής και της βαλκανικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ