Σάββατο 22 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΘ
"Πρώτη" της ιδιωτικοποίησης

Με την επίσημη παρουσίαση του νέου ΔΣ της ΔΕΘ ΑΕ, που έγινε χτες στην αίθουσα συνεντεύξεων του περιπτέρου 8 της Εκθεσης, άρχισε και τυπικά η λειτουργία της πρώτης φάσης του ιδιωτικοποιημένου εκθεσιακού οργανισμού με το "σύγχρονο και ευέλικτο διοικητικό σχήμα", κατά την έκφραση του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης, κ. Γ. Μαγκριώτη.

Εντός των ημερών πρόκειται να συγκροτηθεί και το ΔΣ της δεύτερης εταιρίας που προήλθε από τη διάσπαση της ενιαίας ΔΕΘ. Η δεύτερη αυτή εταιρία με την ονομασία HELEXPO - Ελληνικές Εκθέσεις θα έχει την ευθύνη της οργάνωσης και διεύθυνσης της εκθεσιακής δραστηριότητας, ενώ η ΔΕΘ ΑΕ θα διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, κ. Γ. Μαγκριώτης, στην ομιλία του, ένα από τα σημαντικά στοιχεία που εκφράζει τη δραστηριότητα της HELEXPO - ΔΕΘ στη νέα εποχή, όπου τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς, είναι το τέλος του μονοπωλιακού της χαρακτήρα. Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης - είπε - όπως όλοι γνωρίζουμε, καταργείται ο μονοπωλιακός χαρακτήρας της ΔΕΘ και μπαίνει στο δύσκολο ταξίδι του ανταγωνισμού.

Στο νέο αυτό καθεστώς έντονου ανταγωνισμού ένα μεγάλο ποσοστό εκθεσιακής δραστηριότητας οργανώνεται εκτός Θεσσαλονίκης. Οι αδυσώπητοι νόμοι της αγοράς, κατά τον κ. Μαγκριώτη, θα μπορούσαν αναπόφευκτα να οδηγήσουν στη μεταφορά της ΔΕΘ στην Αθήνα. Υποτίθεται όμως ότι το νέο "ευέλικτο" θεσμικό πλαίσιο του οργανισμού και η "ανταγωνιστικότητά" του θα αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ