Σάββατο 22 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λύση ανάγκης για τα κοιτάσματα του Πρίνου

Στην εργολαβική εταιρία ΕΥΡΟΤΕΧΝΙΚΗ και στους απολυμένους εργαζόμενους της καναδικής Κοινοπραξίας DENISON, θα περάσει η άντληση των πετρελαίων του Πρίνου, αφού η κυβέρνηση και τα ΕΛΠΕ αρνούνται πεισματικά να αναλάβουν την άντληση τα ΕΛΠΕ. Ετσι, οι πρώην εργαζόμενοι, σε συνεργασία με την ΕΥΡΟΤΕΧΝΙΚΗ που θα έχει το μάνατζμεντ, αναγκάστηκαν να προσφύγουν σ' αυτή τη λύση. Ηδη προχτές έγινε και η επίσημη αποχώρηση της DENISON, με την παράδοση των εγκαταστάσεων στην ΕΥΡΟΤΕΧΝΙΚΗ.

Τώρα για το πόσο μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο σχήμα υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες, όμως παράγοντες της περιοχής δίνουν ελάχιστη βιωσιμότητα του σχήματος για τρία χρόνια. Στο μεταξύ, η εμπλοκή έχει δημιουργηθεί για το ποιοι θα είναι οι απολυμένοι που δε θα συμμετέχουν στη νέα εταιρία, αφού χαρακτηρίζεται ως βασική προϋπόθεση η μείωση του προσωπικού. Ετσι, η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου ανακοίνωσε ότι δε θα συμπεριληφθούν στην εταιρία περίπου 70 εργαζόμενοι, οι οποίοι δε συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

Αν προχωρήσει αυτό το σχήμα, μέσα στον Ιούνη θα γίνει η συντήρηση των εγκαταστάσεων και μέσα στον Ιούλη θα πρέπει να αρχίσει η άντληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ