Σάββατο 22 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέο άλμα στα κέρδη του ομίλου ΤΙΤΑΝ

Αυξημένα εμφανίζονται τα κέρδη του ομίλου τσιμέντων ΤΙΤΑΝ κατά το πρώτο τρίμηνο του 1999, έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 1998. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, μετά την αφαίρεση των αναλογούντων σε δικαιώματα μειοψηφίας αποτελεσμάτων και την πρόβλεψη για φόρο, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 2.659 εκατομμύρια δραχμές, έναντι 2.141 εκατομμυρίων δρχ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το ποσοστό αύξησης είναι 18,8%. Οι πωλήσεις του ομίλου το πρώτο τρίμηνο ήταν 36.610 εκατομμύρια δραχμές έναντι 32.610 το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο όμιλος ΤΙΤΑΝ οι πωλήσεις του τσιμέντου στο εσωτερικό σημείωσαν μικρή αύξηση, τόσο σε όγκο όσο και σε αξία. Αυξημένη ήταν και η αξία πωλήσεων στο εξωτερικό, η οποία προήλθε από την υψηλότερη τιμή του δολαρίου, αλλά και από τις αυξημένες πωλήσεις στην Αμερική.

Για τις πωλήσεις στις βαλκανικές χώρες επισημαίνεται ότι σημείωσαν μικρή κάμψη, κυρίως λόγω των κακών συνθηκών, ενώ ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία δεν έχει μέχρι αυτή τη στιγμή σπουδαίες επιδράσεις, παρά μόνο μια μικρή αρνητική επίπτωση στη δραστηριότητα των θυγατρικών στη Βουλγαρία και στην ΠΓΔΜ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ