Πέμπτη 27 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Μονοήμερο κλείσιμο

Τα συνδικάτα εργαζομένων καταγγέλλουν την απόφαση μέρους των εργοδοτών

Σε 24ωρο κλείσιμο - "απεργία" - των επιχειρήσεών τους, προχωρούν σήμερα ορισμένοι ιδιοκτήτες των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων της Ζώνης,με αιτήματα τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την παύση και παραγραφή των διοικητικών και ποινικών διώξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και τη διαγραφή των οφειλών προς στα ασφαλιστικά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης!

Με ανακοίνωσή τους, τα σωματεία εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης καταγγέλλουν ότι "μονομερώς ένα μέρος των εργοδοτών της Ζώνης, στα πλαίσια της αποκαλούμενης επιτροπής για την εξυγίανση των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων, προβάλλει θέσεις και διεκδικήσεις, ξεκομμένα και αποδυναμωμένα, μόνο για τις οφειλές και τους τόκους προς το ΙΚΑ. Μονομερώς πήραν μια απόφαση για απεργία και μας καλούν να πάρουμε μέρος και να τη στηρίξουμε. Δε δεχόμαστε κάποιοι να αποφασίζουν για εμάς, πολύ περισσότερο, όταν δε σέβονται κοινές θέσεις και κοινές προτάσεις". Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους που απασχολούνται αυτή την περίοδο να πάνε κανονικά για δουλιά και απαιτούν να εργαστούν ανεμπόδιστα.

Καλούν, επίσης, τους εργοδότες να επανεξετάσουν την απόφασή τους αυτή, γιατί, όπως επισημαίνουν, η αποκομμένη, αποδυναμωμένη προβολή ενός από τα προβλήματα που πλήττουν ένα μέρος των εργοδοτών, όπως είναι οι οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, δεν μπορεί να οδηγήσει ούτε στη διάσωση της Ζώνης, ούτε και μεμονωμένων εργοδοτών που αντιμετωπίζουν διώξεις.

"Αποδυναμώνεται - τονίζεται επίσης - η διαπραγματευτική ικανότητα όλων και απενεργοποιείται η δυναμική επιβολή λύσης του προβλήματος, το οποίο είναι η πολιτική στήριξης και ανάπτυξης της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και αποτελείται από μέτρα για την άμεση ανάπτυξη εργασιών, ενίσχυση της επισκευαστικής δραστηριότητας, μετασκευών και κατασκευών. Να δώσουν δουλιά στη Ζώνη και όχι να την υπονομεύουν. Να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για την ανάπτυξη της υποδομής μαζί με την εγκατάσταση κατάλληλων δεξαμενών. Μέσα από την υλοποίηση του μητρώου επιχειρήσεων να προχωρήσει η εξυγίανση, ο εκσυγχρονισμός, η αδειοδότηση και η ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Να υπάρξει ουσιαστική κάλυψη των ανέργων και πολιτική ουσιαστικής βελτίωσης της εργασιακής ικανότητας του έμπειρου εργατοτεχνικού δυναμικού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ