Πέμπτη 27 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΑΤΟικές "βόμβες" στα δικαιώματά τους

Ημερίδα της Προοδευτικής Κίνησης Ξενοδοχοϋπαλλήλων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Την ανάγκη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να απαντήσουν και με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές στην επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους, εξέφρασαν κατά τη διάρκεια ημερίδας οι Θ. Κυριακίδης,γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και Χρ. Κατσώτης,γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τουρισμού. Στην ημερίδα, που διοργάνωσε η Προοδευτική Κίνηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν αρκετοί εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων.

Ο Ακης Οργαντζής,από την Προοδευτική Κίνηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων,παρουσίασε σημαντικά στοιχεία για την κατάσταση στον κλάδο, ενώ αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις στους ξενοδοχοϋπαλλήλους από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς. Οπως σημείωσε, "η κατάσταση από την Κατερίνη μέχρι και την Καβάλα είναι τραγική. Στη Χαλκιδική μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια δέχονται θανατηφόρο πλήγμα. Στη Θεσσαλονίκη οι ακυρώσεις στις κρατήσεις είναι πολλές. Το τίμημα πληρώνουν κυρίως οι εργαζόμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι".

Αναφέρθηκε ακόμα στις άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, τονίζοντας ότι "αρκετά ξενοδοχεία έχουν καταντήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους εργαζόμενους. Στη Χαλκιδική εργαζόμενοι δουλεύουν 10 ώρες το 24ωρο, 30 μέρες το μήνα χωρίς ρεπό και με αποδοχές 200.000 το μήνα".

Αμέσως μετά, πήρε το λόγο ο Θ. Κυριακίδης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στον αντεργατικό νόμο, που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, τον οποίο χαρακτήρισε "νόμο - λαιμητόμο". Οι ξενοδόχοι, τόνισε, πίεζαν πολλά χρόνια για να εφαρμοστούν όσα προβλέπει αυτός ο νόμος. Ο συνδικαλιστής επισήμανε τις τεράστιες ευθύνες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και κάλεσε τους εργαζόμενους να καταστήσουν με την πάλη τους ανενεργό τον αντεργατικό νόμο.

Από την πλευρά του ο Χρ. Κατσώτης, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τουρισμού, επισήμανε ότι ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία έχει τραγικές συνέπειες στους εργαζόμενους στον κλάδο. Αναφέρθηκε ακόμα στην ΟΝΕ και επισήμανε ότι για τους εργαζόμενους "η ΟΝΕ είναι εφιάλτης. Η ΟΝΕ είναι στόχος της πλουτοκρατίας και αυτών που την υπηρετούν". "Αυτούς που μας υπονομεύουν πρέπει να τους τιμωρήσουμε και στις επερχόμενες ευρωεκλογές με την ψήφο μας", κατέληξε ο Χρ. Κατσώτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ