Πέμπτη 27 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ"
Απεργία διαρκείας

Κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση συρρίκνωσης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας). -

Με απεργία διαρκείας, που ξεκινά από σήμερα Πέμπτη στις 7 το πρωί,απαντούν οι εργαζόμενοι στα "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ", στην απόφαση να προχωρήσει το κλείσιμο τεσσάρων παραγωγικών μονάδων του συγκροτήματος.

Στην απεργία θα συμμετάσχει όλο το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό και θα διακοπεί η λειτουργία όλων των μονάδων παραγωγής. Επίσης, θα διακοπεί η φορτοεκφόρτωση και διακίνηση πετρελαιοειδών και χημικών προϊόντων στο Σταθμό Φόρτωσης Βυτιοφόρων Αυτοκινήτων, στη Νησίδα και στο Λιμάνι.

"Οι εργαζόμενοι απαντούν με απεργία διαρκείας και αγώνα, για να μην επιστρέψουμε στον εργασιακό μεσαίωνα και για να σταματήσει η αποβιομηχάνιση στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τον νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων, η "Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικών Πετρελαίων ΑΕ".

Ταυτόχρονα, στην ανακοίνωση αναφέρει ότι η συνάντηση της διοίκησης του σωματείου με εκπροσώπους της εταιρίας ήταν αποτυχημένη και τονίζει: "Η εταιρία αθετεί συμφωνίες που έχει υπογράψει και αφορούν επενδύσεις για τη βιωσιμότητα του συγκροτήματος, επιμένει στο κλείσιμο τεσσάρων παραγωγικών μονάδων, καταργεί ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργαζομένων, καταργεί αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων και με το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" επιβάλλει νέο εργασιακό δίκαιο κατά το δοκούν".

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η διοίκηση της επιχείρησης έχει, ήδη, προσφύγει στα δικαστήρια για προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Παρ' όλα αυτά, οι εργαζόμενοι, όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκαν από την ενέργεια της επιχείρησης, αλλά προχωρούν στην απεργία διαρκείας, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη διάλυση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ