Παρασκευή 28 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Να αποκρουστούν τα αντεργατικά μέτρα

Το "Εθνικό Σχέδιο Δράσης" για την... απασχόληση, καταγγέλλει το ΕΚΛ

"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας είναι αντίθετο με τα μέτρα που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση, με τη συναίνεση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και καλεί τους εργαζόμενους να αποκρούσουν τα παραπάνω αντεργατικά μέτρα", σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΕΚΛ,σχετικά με το "Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση". Επίσης, καλεί την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ "να αντιταχθεί σ' αυτά τα μέτρα" και καταγγέλλει τη στάση της "που με τη συμφωνία αυτή εξυπηρετεί τα σχέδια και τα συμφέροντα των εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων".

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έκανε πάλι το "καθήκον" της απέναντι στους εργοδότες, να προσφέρουν σαν δώρο στους εργαζόμενους ένα σχέδιο εκμετάλλευσής τους. Είναι στάχτη στα μάτια και επαίσχυντη δημαγωγία, είναι νέα προνόμια που βαφτίζονται στην κολυμπήθρα της ΟΝΕ μέτρα για την απασχόληση".

Το ΕΚΛ σημειώνει ότι "τα μέτρα αυτά είναι εναρμονισμένα με την αντεργατική πολιτική της ΕΕ και επιδιώκεται με κάθε τρόπο η απαλλαγή της κυβέρνησης από την επιδότηση των ανέργων και όχι να αντιμετωπιστεί πραγματικά το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας. Μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων μπορούν και πρέπει να παρθούν, αλλά σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της κυβέρνησης. Η κατεύθυνση για την ανακούφιση των ανέργων πρέπει να έρθει σε σύγκρουση με τα προνόμια της ολιγαρχίας και να δοθούν γενναίες χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό στους άνεργους και όχι στους εργοδότες".

Επιπλέον, σημειώνεται ότι "με τα αντεργατικά αυτά μέτρα της κυβέρνησης επιχειρείται ο πλήρης ενταφιασμός της δημόσιας δωρεάν κοινωνικής πολιτικής για όλους τους εργαζόμενους των λαϊκών στρωμάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ