Παρασκευή 28 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παράταση παράνομης άδειας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Την παράταση της παράνομης άδειας λειτουργίας, εκτός νομίμου ωραρίου, της εταιρίας VIRGIN αποφάσισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, παρά τις αντιδράσεις των μαζικών φορέων της πόλης.

Στη σύσκεψη του Νομαρχιακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ, ακόμη και ο αντινομάρχης Ηλ. Κοντόπουλος παραδέχτηκε ότι η απόφαση που πάρθηκε από το προηγούμενο ΝΣ είναι παράνομη. Η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Σ. Καλαντίδου,χαρακτήρισε την άδεια χαριστική που παραβιάζει τους νόμους του κράτους.

Ο νομάρχης και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας επέμειναν να μην αρθεί η προνομιακή άδεια που δόθηκε στην VIRGIN, ενώ οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της παράταξης της ΝΔ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση προτείνοντας να γίνουν οι κατάλληλες... διαβουλεύσεις μεταξύ των φορέων της Θεσσαλονίκης και της εταιρίας "για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης".

Μιλώντας εκ μέρους της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" ο Μιχάλης Σπυριδάκης, τόνισε ότι η παράταξη έγκαιρα προειδοποίησε τον νομάρχη και την πλειοψηφία του ΝΣ για τη σοβαρότατη απόφαση που παρέχει προνομιακή μεταχείριση σε μια εταιρία. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, τόσο για το πλήγμα που υφίσταται ο θεσμός, όσο και για την παράνομη άδεια, σημείωσε. "Και την πρώτη φορά που συζητήθηκε το θέμα και τώρα η παράταξή μας ψηφίζει κατά της χορήγησης προνομιακής άδειας που παραβιάζει το νόμιμο ωράριο", είπε ο Μ. Σπυριδάκης.

Τελικά ο Ηλ. Κοντόπουλος, αν και υπογράμμισε ότι υπάρχει ένα κενό στη λειτουργία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αναδιπλώθηκε προτείνοντας να δοθεί ένα περιθώριο για να τα βρουν με την εταιρία οι Σύλλογοι Εμποροϋπαλλήλων και Εμπόρων της Θεσσαλονίκης...

Με απόφασή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καταγγέλλει "την ακατανόητη στάση τόσο του νομάρχη όσο και του Νομαρχικού Συμβουλίου και την "αδυναμία" τους να άρουν την παράνομη απόφαση άδειας λειτουργίας της εταιρίας VIRGIN".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ