Παρασκευή 28 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
SOS των θερινών κινηματογράφων

Αμεσο κίνδυνο κατεδάφισης αντιμετωπίζουν οι εναπομείναντες θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας. Οπως αναφέρει υπόμνημα της Πανελλήνιας Ενωσης Επαγγελματιών Θερινών Κινηματογράφων στην υπουργό Ανάπτυξης "τα τελευταία "κάστρα" που στολίζουν την Αθήνα, κινδυνεύουν άμεσα, αν δεν έρθει γρήγορα στη Βουλή και να ψηφιστεί η τροπολογία που υπέγραψαν το αρμόδιο υπουργείο και όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί για τη διατήρηση και διάσωση των θερινών κινηματογράφων".

Δεκάδες αγωγές έξωσης έχουν κατατεθεί στα δικαστήρια και οι ιδιοκτήτες έχουν έτοιμες τις μπουλντόζες να σαρώσουν τους θερινούς κινηματογράφους. Μετά από κινητοποιήσεις, το υπουργείο Ανάπτυξης ετοίμασε τροπολογία που δίνει δίχρονη παράταση του νόμου "Περί Εμπορικών Μισθώσεων". Η τροπολογία έχει υπογραφεί από όλα τα αρμόδια υπουργεία, όμως ακόμα δεν έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, με αποτέλεσμα οι θερινοί κινηματογράφοι να κινδυνεύουν να κατεδαφιστούν.

"Τα θερινά σινεμά", τονίζει η Πανελλήνια Ενωση Θερινών Κινηματογράφων, "είναι τόπος συγκέντρωσης της νεολαίας και δεν πουλάμε ούτε ποτά, ούτε ναρκωτικά. Πουλάμε επιμόρφωση και ψυχαγωγία στη νεολαία. Σώστε τους θερινούς κινηματογράφους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ