Παρασκευή 28 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενας τρυφερός φίλος

"Θα 'θελα να 'σουν φίλος μου", είναι ο τίτλος της τρυφερής και βαθιά ανθρώπινης ταινίας που σκηνοθέτησε ο Ραλφ Νίλσον και θα μεταδοθεί από την ΕΤ 3 στη 01.00. Η ταινία αγγίζει ένα λεπτό και ευαίσθητο θέμα όπως είναι αυτό των ανθρώπων με νοητικά προβλήματα. Ενα ζευγάρι νεαρών γονέων έχουν ένα 12χρονο αγόρι με νοητικά προβλήματα. Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το γιο τους, δείχνοντας όλη την αγάπη τους, κλείνοντας όμως τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα. Οταν θα αποδεχτούν την ιδιαιτερότητα του παιδιού τους, θα ανακαλύψουν ότι μπορούν να είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια. Πρωταγωνιστούν οι Κάρεν Μπλακ και Κιρ Ντούλια.

"Εξκάλιμπερ".Μια όμορφη φανταστική περιπέτεια βασισμένη στο μύθο του βασιλιά Αρθούρου, σκηνοθετημένη από τον Τζον Μπούρμαν. Ο Αρθούρος με τη βοήθεια του Εξκάλιμπερ, του μαγικού σπαθιού του πατέρα του, συγκροτεί τους Ιππότες της Στογγυλής Τραπέζης και παντρεύεται την Γκουίνιβερ. Ενα συναρπαστικό κινηματογραφικό παραμύθι, που ξαναζωντανεύουν ο βασιλιάς Αρθούρος, η Γκουίνιβερ, ο Λάνσελοτ, ο Μέρλιν, η Μοργκάνα και ο Πέρσιβαλ. Παίζουν οι Νάιτζελ Τέρι, Χέλεν Μίρεν, Νίκολας Κλέι και Νικόλ Γουίλιαμσον. (ΣΤΑΡ 22.15)

"Τον καιρό των Ελλήνων".Ελληνική ταινία του Λάκη Παπαστάθη, που τιμήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1981 με βραβεία σκηνοθεσίας, σεναρίου, μοντάζ, ενδυματολογίας και με το βραβείο καλύτερης ταινίας ΠΕΚΚ. Η ιστορία διαδραματίζεται στην εποχή των "ληστών", στις αρχές του αιώνα. Ενας νεαρός αστός αιχμαλωτίζεται από μια ομάδα ληστών. Στη διάρκεια της αιχμαλωσίας του, ο νεαρός θα βρεθεί μπροστά στο χάσμα που χωρίζει την τάξη του από τη λαϊκή κουλτούρα. Παίζουν οι Αλέξης Δαμιανός, Κώστας Αρζόγλου, Γιώργος Σαμπάνης, Υβόννη Μαλτέζου και Σταύρος Μερμήγκης. (ΝΕΤ 23.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ