Σάββατο 29 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΕΤΕΧ ΑΕ
Σθεναρή αντίσταση στις απολύσεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(του ανταποκριτή μας).-

Η στάση της "ΚΟΜΟΤΕΧ ΑΕ" (Ξάνθη) και η προσπάθειά της να επιβάλει μαζικές απολύσεις, συσπειρώνει τους εργάτες στο σωματείο τους.

Ενώ πριν να ξεκινήσει ο αγώνας, που προκάλεσε η ανακοίνωση της εταιρίας για απόλυση 151 εργατοϋπαλλήλων, στο σωματείο ήταν γραμμένοι μόνο 100 από τους 452 εργαζόμενους της εταιρίας, σήμερα στο σωματείο είναι 370 μέλη.

Σε Γενική Συνέλευση, πριν λίγες μέρες, όπου πήραν μέρος πάνω από 200 εργαζόμενοι, αποφασίστηκε ομόφωνα να μη γίνει αποδεκτή καμία απόλυση και να συνεχιστεί ο αγώνας. Από τη Συνέλευση εκλέχτηκε επιτροπή αγώνα για να διαπραγματευτεί με την εργοδοσία το θέμα.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της επιτροπής με τη διεύθυνση της ΚΟΜΟΤΕΧ, όπου τονίστηκε ότι το σωματείο δεν πρόκειται να υπογράψει ή να συναινέσει στο σχέδιο απολύσεων και τις λεγόμενες"αναδιαρθρώσεις", που σχεδιάζει η επιχείρηση. Τονίστηκε ακόμα ότι αν η διεύθυνση επιμείνει στις απολύσεις, θα υπάρξει κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα και των άλλων κινητοποιήσεων.

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση που ανήκει στη γερμανική πολυεθνική ESGE, διατηρεί εργοστάσια και στην Αλβανία και Τουρκία και προσπαθεί να μεταφέρει μέρος των εργασιών της (γαζωτήριο) από την Ξάνθη στην Τουρκία.

Να σημειωθεί ακόμα ότι το εργοστάσιο της Ξάνθης αποτελεί πραγματικό γκέτο, όπου οι μέθοδοι εντατικοποίησης της εργασίας, η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί, συνθέτουν μια τριτοκοσμική κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ