Κυριακή 6 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΡΕΠΕ να περάσουν σχεδόν τρεις μήνες από την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, έπρεπε να ισοπεδωθούν νοσοκομεία και σανατόρια, να δολοφονηθούν άμαχοι επιβάτες λεωφορείων και πρόσφυγες, έπρεπε να βομβαρδιστούν μέχρι και νεκροταφεία (!) στη Γιουγκοσλαβία, για να μάθουμε τη μεγάλη αλήθεια... Ιδού: Η κυβέρνηση της Ελλάδας ουδέποτε υπέγραψε τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ! Πολύ καλά διαβάσατε! Αυτός είναι ο νέος ισχυρισμός της κυβέρνησης! "Η συμφωνία κινητοποίησης του ΝΑΤΟ πρόβλεπε την εξαίρεση της Ελλάδας, γιατί εμείς εμμείναμε στην πολιτική διπλωματική λύση ως το μόνο δρόμο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η Ελλάδα υπέγραψε τη μη συμμετοχή της"! Τώρα έχετε μπροστά σας όλο το μέγεθος του ΠΑΣΟΚικού θράσους, εκδηλωμένο σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια (σελίδες 10 - 11)

ΠΟΛΥΣ λόγος γίνεται τελευταία για την εισαγωγή του ΕΥΡΩ και τις επιπτώσεις του στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Πολλοί ισχυρίζονται ότι το ενιαίο νόμισμα θα εξαλείψει τους συναλλαγματικούς κινδύνους, θα φέρει φθηνότερο χρήμα, μεγαλύτερες αγορές, διευκόλυνση των εξαγωγών κλπ. Βέβαια, παραδέχονται ότι θα υπάρχει κάποιο κόστος που οφείλεται κυρίως στα έξοδα της τεχνικής προσαρμογής στο νέο νόμισμα. Η ΓΣΕΒΕΕ μάλιστα έχει υπολογίσει ότι αυτό το κόστος κυμαίνεται από 20.000 ως 300.000 δρχ. για τη ρύθμιση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των ταμειακών μηχανών και των ταξίμετρων (σελίδα 19)

Ο ΦΕΤΙΝΟΣ γιορτασμός της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος σημαδεύτηκε από την τεράστια οικολογική καταστροφή που προξενούν οι εγκληματικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και συνολικά σε όλα τα Βαλκάνια. Μια καταστροφή που δεν έχει σύνορα και που θα χρειαστούν αρκετές δεκαετίες για να αποκαλυφθούν σε όλη τους την έκταση οι αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τόσο στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων, όσο και στην αντοχή σημαντικών οικοσυστημάτων (σελίδες 42 - 43)

ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ εταιρίες διεκδικούν σημαντικό τμήμα της Κοινωνικής Ασφάλισης για να μπορέσουν να αναπτύξουν ολοκληρωμένα ιδιωτικά συστήματα υγείας. Τα τελευταία οχτώ χρόνια τα ασφάλιστρα ζωής σχεδόν εξαπλασιάστηκαν, παρουσιάζοντας μια μέση ετήσια αύξηση 25,19%. Ωστόσο, όμως, η αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα παραμένει μικρή. Ετσι οι ασφαλιστικές εταιρίες ετοιμάζουν τη δημιουργία δικτύων παροχής υπηρεσιών υγείας (σελίδα 49)

ΑΝΑΜΕΣΑ στα αγριολούλουδα, τους κήπους και τα δέντρα της καρύδας τα μνημεία της παρουσίας της "Texaco" στον Αμαζόνιο κόβουν την ανάσα. Τεράστιοι, σκουριασμένοι αγωγοί διαπερνούν το κέντρο του Οριέντε. Από τον αγωγό που φτάνει από τις Ανδεις ως το λιμάνι Εσμεράλδες, η "Texaco", σε συνεργασία με την "Petroecuador" μετέφερε πάνω από 1,4 δισ. γαλόνια ακατέργαστου πετρελαίου έξω από το Εκουαδόρ και δημιούργησε μια από τις τρομερότερες περιβαλλοντικές καταστροφές της σύγχρονης ιστορίας (σελίδα 53)

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ βρέθηκε, πρόσφατα, για να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, η Ταμάρ Γκοζάνσκι, μέλος του ΠΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισραήλ, η οποία επανεκλέχτηκε βουλευτής κατά τις πρόσφατες πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ με το "Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα", στο οποίο συμμετείχε το ΚΚ Ισραήλ. Ο "Ρ" τη συνάντησε στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης και συζήτησε μαζί της για τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών και για τη σημασία τους τόσο για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του Ισραήλ όσο και για το μέλλον της, μέχρι στιγμής, αποτελματωμένης "ειρηνευτικής διαδικασίας" (σελίδες 54 - 55)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ