Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΟ ΚΟΜΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
"Αγώνας για την εκδίωξη του ΝΑΤΟ"

Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΝΚΚΓ για την υπογραφή "συμφωνίας" από τη γιουγκοσλαβική κυβέρνηση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας αναφέρεται:

"Το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας (ΝΚΚΓ) απορρίπτει τη "συμφωνία" την οποία υπέγραψε στο Βελιγράδι η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση, ο Βίκτορ Τσερνομίρντιν και ο Πρόεδρος της Φινλανδίας Μαάρτι Αχτισαάρι.

Η "συμφωνία" αποτελεί μία ασήμαντη τροποποίηση του τελεσιγράφου του ΝΑΤΟ προς τη Γιουγκοσλαβία. Αυτή απαιτεί τη νομιμοποίηση της κατοχής του Κοσσυφοπεδίου από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Εδώ ο ΟΗΕ αποτελεί απλώς εργαλείο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει καταδικάσει την επίθεση του ΝΑΤΟ ενάντια στο κυρίαρχο κράτος της Γιουγκοσλαβίας και μάλιστα εντάχθηκε σ' αυτήν την εγκληματική συνωμοσία.

Ο εκπρόσωπος του Γιέλτσιν, Βίκτορ Τσερνομίρντιν, συνειδητά και σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ, τράβηξε τις συνομιλίες για δύο μήνες, ώστε το ΝΑΤΟ να καταστρέψει την υποδομή της Γιουγκοσλαβίας και στη συνέχεια της έθεσε ένα τελεσίγραφο, παίρνοντας υπόψη πως αυτή έχει μείνει χωρίς πυρομαχικά και σύγχρονα όπλα. Εξαιτίας του εμπάργκο η Γιουγκοσλαβία τα τελευταία 8 χρόνια δεν έκανε εισαγωγές όπλων. Ο Τσερνομίρντιν και οι προστάτες του πρόδωσαν όχι μόνο τη Γιουγκοσλαβία, αλλά και τη Ρωσία. Ομως παρ' όλα αυτά, σε καθαρά στρατιωτικό πλάνο, το ΝΑΤΟ δε νίκησε τη Γιουγκοσλαβία κι η αεροπορία του έχει υποστεί τεράστιες απώλειες κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Το ΝΚΚΓ θα αντιμετωπίσει τα κατοχικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ ως εχθρούς κι εγκληματίες. Τις αμέσως επόμενες μέρες το ΝΚΚΓ θα δημοσιεύσει Διακήρυξη για την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ, για τα σχέδια εξόντωσης της Γιουγκοσλαβίας από πλευράς των ΗΠΑ, για τον αγώνα για την εκδίωξη του ΝΑΤΟ από το έδαφος της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας και της ΣΟΔ Γιουγκοσλαβίας.

Το ΝΚΚΓ καλεί όλους τους κομμουνιστές, όλες τις προοδευτικές δυνάμεις στη Γιουγκοσλαβία και σ' όλον τον κόσμο να ξεσηκωθούν ενάντια στην επιθετική κι εγκληματική πολιτικής της "νέας τάξης πραγμάτων" με επικεφαλής τις ΗΠΑ, να ξεσηκωθούν για την υπεράσπιση της Γιουγκοσλαβίας στα Βαλκάνια, να βοηθήσουν τη Γιουγκοσλαβία στην εκδίωξη των αιμοσταγών ορδών του ΝΑΤΟ από το Κοσσυφοπέδιο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ