Πέμπτη 10 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εντατικοί θεατρικοί ρυθμοί

Ο Οργανισμός Εταιρικών Θιάσων (ΟΕΘ) του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), θέλοντας να τιμήσει τα 80 χρόνια παρουσίας του στον πολιτισμό και την τέχνη, παρουσιάζει το καλοκαίρι τον "Οθέλλο" του Σαίξπηρ.Οι πρόβες βρίσκονται στην τελική ευθεία, καθώς η πρώτη παράσταση θα δοθεί στο θέατρο του Λυκαβηττού, στις 4 Ιούλη,στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος "η Βουλή των Εφήβων",Δ' Σύνοδος.

Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Οδυσσέα Νικάκη - Ιάνη Κελαδεινού,σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου,σκηνικά Ανδρέα Σαραντόπουλου,κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ,μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου,κινησιολογία Συμεών Πατρόκλου και ξιφασκίες Γεννάδιου Πάτση.Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Νίκος Μόσχοβος, Τάκης Χρυσικάκος, Δημήτρης Καμπερίδης, Νίκος Κεφάλας, Αντώνης Ραμπαούνης, Κώστας Καζάκος, Κωνσταντίνος Καζάκος, Γιώργος Μούτσιος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Νίκος Αναστασόπουλος, Γεννάδιος Πάτσης, Μαριάνθη Σοντάκη, Κώστας Πανουριάς, Μπέττυ Βαλάση, Σταμάτης Τζελέπης, Μαριάννα Καλμπάρη, Γιώργος Ευγενικός, Νίκος Τουρνάκης, Νέστωρ Κοψίδας, Σεραφείμ Ιατρόπουλος.

Η επίσημη πρεμιέρα του "Οθέλλου" θα δοθεί, στις 7 Ιούλη, στο θέατρο Παπάγου.

  • Μια μουσική θεατρική παράσταση με τίτλο "Νίκος Καββαδίας - Ο εραστής της θάλασσας",παρουσιάζει το Θέατρο Καισαριανής,αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για μια παράσταση που βασίζεται όχι μόνο στην ποίηση του Καββαδία, αλλά και σε κείμενά του - θεατροποιημένα, άγνωστα στο ευρύ κοινό, καθώς επίσης και στη βιογραφία του. Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Λαζαρίδη,τα σκηνικά - κοστούμια του Νίκου Πετρόπουλου,η χορογραφία της Νανάς Κανδύλη και η θεατροποίηση των κειμένων των Θάνου Κανούση και Τάκη Χρυσούλη.Παίζουν: Χάρης Αρώνης, Νίκος Γριζάνης, Βαγγέλης Δρούγκας, Θάνος Κανούσης, Αλίκη Κατσαβού, Σπύρος Κωνσταντινίδης, Μελίνα Παπανέστωρος, Τάκης Χρυσούλης.Συμμετέχει ζωντανή εξαμελής ορχήστρα και ο Γιάννης Κούτρας,που θα ερμηνεύσει τραγούδια σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και Γιάννη Σπανού.
  • Την "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη θα παρουσιάσουν το καλοκαίρι σε συμπαραγωγή το "Θέατρο της Ανοιξης" και το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας.Η μετάφραση είναι του Κ. Χ. Μύρη,η σκηνοθεσία του Γιάννη Μαργαρίτη σε συνεργασία με τον Σέργιο Γκάκα και τα σκηνικά - κοστούμια της Αγνής Ντούτση.Η μουσική είναι του συγκροτήματος "Αβατον".Τους ρόλους ερμηνεύουν: Πέμη Ζούνη, Αγγελος Αντωνόπουλος, Χρυσάνθη Δούζη, Χάρης Σώζος, Αντώνης Μπαμπούνης, Δημήτρης Σιακάρας, Μαριάννα Λαγουρού, Βιβή Νικολοπούλουκ.ά.@Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται και οι πρόβες του "Πλούτου" του Αριστοφάνη,που θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης,σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου,σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα,σκηνικά - κοστούμια Αλέκου Φασιανού,μουσική Δημήτρη Μαραγκόπουλου και χορογραφίες Ισίδωρου Σιδέρη.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ηλίας Λογοθέτης, Πάνος Σκουρολιάκος, Μαρία Ζαχαρή, Ηλίας Χριστόπουλος, Μάριος Παπαγεωργίου, Αρης Τσούνης, Κωστής Κούκιος, Θόδωρος Γκόγκος κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ