Πέμπτη 10 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εξωση στα "Κρυστάλλεια"

Δριμύτατη καταγγελία της κοινότητας Πεντέλης κάνει με ανακοίνωσή του ο Εξωραϊστικός - Επιμορφωτικός Σύλλογος Πεντέλης με αφορμή την απαγόρευση από το κοινοτικό συμβούλιο της διεξαγωγής των εκδηλώσεων "Κρυστάλλεια '99" στο Μέγαρο της Δούκισσας της Πλακεντίας, ένα θεσμό πλέον ανάμεσα στα πολιτιστικά δρώμενα της Αττικής.

Σύμφωνα με την κοινότητα, η απαγόρευση των φετινών εκδηλώσεων υπαγορεύεται από "την περιβαλλοντική καταστροφή που υπέστη η Πεντέλη, τους κινδύνους πυρκαγιάς που δημιουργεί το καμένο περιβάλλον του Μεγάρου, την έλλειψη κάθε ηχοαπορρόφησης μετά την πυρκαγιά, την κακή κατάσταση του Μεγάρου και τις αντιδράσεις των περιοίκων".

Ωστόσο ο Εξωραϊστικός - Επιμορφωτικός Σύλλογος δηλώνει ότι "το κοινοτικό συμβούλιο δεν έχει καμία αρμοδιότητα, αφού το Μέγαρο της Πλακεντίας παραχωρείται κάθε χρόνο από τον ΕΟΤ".Οσο για τα υπόλοιπα, σημειώνει ότι "στα 22 χρόνια των εκδηλώσεων δεν υπήρξε ποτέ ο παραμικρός κίνδυνος πυρκαγιάς, αφού η διοίκηση του συλλόγου επιβλέπει το χώρο, ενώ η αστυνομική δύναμη είναι παρούσα. Σχετικά με την "αντίδραση" των περιοίκων αυτοί είναι ελάχιστοι και η απαγόρευση αποτελεί εκπλήρωση προεκλογικών ψηφοθηρικών υποσχέσεων".

Στην ανακοίνωση του συλλόγου τονίζεται ότι "το γεγονός αυτό δημιουργεί πολλές απορίες και μας θλίβει βαθύτατα, αφού οι τοπικοί άρχοντες της Πεντέλης αντί να είναι αρωγοί στις πολύχρονες προσπάθειές μας, για την πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής, μετατρέπονται σε πολέμιους του πολιτισμού και της εθελοντικής δράσης".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιμένει το Φεστιβάλ Πεντέλης (1998-09-05 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ