Πέμπτη 10 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Πολύτεχνο" Φεστιβάλ

Στις 24 Ιούνη οι χώροι πολιτισμού της Πάτρας θα ανάψουν τα φώτα τους για να υποδεχτούν το Διεθνές Φεστιβάλ της πόλης (24/6 έως 1/8). Το πρόγραμμα προσεγγίστηκε από τους διοργανωτές, με μία νέα φιλοσοφία, που όπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Δημήτρης Μυράτ,"στόχος είναι η ζωντανή εμπειρία της τέχνης να συνδυαστεί με το χαρακτήρα και την ομορφιά της πόλης, γιατί κι αυτά είναι μέρος του Φεστιβάλ".

Η επίσημη πρεμιέρα θα είναι στις 26 Ιούνη (Αρχαίο Ωδείο) με συναυλία από τους "Σολίστ της Πάτρας".Στον ίδιο χώρο μέχρι τη λήξη του Φεστιβάλ θα φιλοξενείται έκθεση γλυπτικής του Γιώργου Νικολαϊδη με τον τίτλο "Φως της Δύσης",που επιμελήθηκε ο Αντρέας Ιωαννίδης,ο οποίος είχε την επιμέλεια και των άλλων εκθέσεων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα συναυλίες με τους: Μανού ντι Μπάνκγο (29/6, Αρχαίο Ωδείο), "Διάφανα Κρίνα" (1/7, Κάστρο Πάτρας), Θάνο Μικρούτσικο (5/6, Αρχαίο Ωδείο), ορχήστρα "Οσίποβ Μπαλαλάικα" με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα (16/7, Αρχαίο Ωδείο), Ορχήστρα των Χρωμάτων (11/7, Αρχαίο Ωδείο) καθώς και πολλά ρεσιτάλ.

Παράλληλα προβάλλεται η εικαστική δημιουργία, όπως εγκατάσταση της Μαριάννας Στραπατσάκη με τίτλο "Τα φαντάσματα της Μεσογείου ή οι Αντικατοπτρισμοί του Παρελθόντος" (6 - 30/7, Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο), έργα της Εθνικής Πινακοθήκης υπό τον τίτλο "Η θάλασσα στη Νεοελληνική Ζωγραφική" (8/7 - 30/8, Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών) κ.ά.

Από το χώρο του θεάτρου, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα παρουσιάσει το έργο του Σαίξπηρ "Κοριολάνος" (30/7 - 1/8, Αρχαίο Ωδείο) και η θεατρική ομάδα "Αττις" το έργο "Κάθοδος", σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου (28/6, Κάστρο Πάτρας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ