Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με "λάθη" περίπου 500.000 φορολογικές δηλώσεις

Νέα παρτίδα περίπου 450.000 εκκαθαριστικών σημειωμάτων της Εφορίας - καθώς ολοκληρώθηκε ήδη η επεξεργασία των σχετικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που υποβλήθηκαν - ετοιμάζεται να αποστείλει ταχυδρομικά το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) την ερχόμενη Δευτέρα 14/6. Πρόκειται για την 5η αποστολή εκκαθαριστικών και μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στους φορολογούμενους περίπου 2 εκατομμύρια σημειώματα, σε σύνολο 4,5 εκατ. φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν φέτος.

Αρμόδιοι παράγοντες εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του Ιούλη, θα έχει αποσταλεί το σύνολο των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, εκτός από τις φορολογικές δηλώσεις στις οποίες έχουν διαπιστωθεί λάθη. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι οι λαθεμένες δηλώσεις θα ανέλθουν φέτος σε 450 - 500 χιλιάδες ή το 10-11% του συνολικού δείγματος.

Τα περισσότερα λάθη εντοπίζονται στις στήλες "αναλογούν" και "παρακρατηθείς" φόρος, καθώς, ενώ η έκπτωση φόρου μειώθηκε από 5% σε 2,5%, στις βεβαιώσεις αποδοχών των εργαζόμενων οι επιχειρήσεις συνέχισαν να παρουσιάζουν παρακράτηση φόρου με 5%. προβλήματα επίσης εντοπίζονται στη συμπλήρωση των πινάκων για τον προσδιορισμό του φόρου ιδιοκατοίκησης κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ