Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Μαγειρεύουν" αυξήσεις 10%-20% στα τέλη κυκλοφορίας

Σε αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας - που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων το 2000 - προσανατολίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Εγκυρες πληροφορίες κάνουν λόγο για επιβολή αυξήσεων που κυμαίνονται από 10% έως 20%, οι οποίες σε συνδυασμό με τις δρομολογούμενες αυξήσεις των τεκμηρίων διαβίωσης για ΙΧ, μοτοσικλέτες κλπ. θα επιβαρύνουν υπέρμετρα τους ήδη επιβαρυμένους ιδιοκτήτες οχημάτων.

Η παραπάνω κίνηση εντάσσεται σε πληθώρα άλλων ανάλογων φοροεισπρακτικών μέτρων που προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, το επιστέγασμα των οποίων όχι μόνο θα εκμηδενίσει τις λεγόμενες προωθούμενες "φοροελαφρύνσεις", αλλά θα προκαλέσει εν τέλει την περαιτέρω επιβάρυνση των φορολογουμένων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Στα πλαίσια αυτά και ενόψει της διάθεσης των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας οχημάτων έτους 2000, το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε τις προηγούμενες μέρες εγκύκλιο με την οποία επισημαίνει στις αρμόδιες υπηρεσίες την ανάγκη για έγκαιρη και ορθή συμπλήρωση και αποστολή στο ΚΕΠΥΟ των Μηχανογραφικών Δελτίων Αυτοκινήτων (ΜΔΑ) που τυχόν εκκρεμούν (π. χ. διορθώσεις λανθασμένων ΜΔΑ). Οι παραπάνω ενέργειες κρίνονται απαραίτητες προκειμένου οι σχετικές πληροφορίες να ληφθούν υπόψη για την εκτύπωση και αποστολή ορθών ειδοποιητηρίων ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας στους κατόχους των εν λόγω οχημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ