Κυριακή 13 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
MNHMEΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος και αξέχαστος σύζυγος και πατέρας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ,αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος Κλειώ

Ο γιος του Διομήδης

* * *

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΜΒΑΚΙΔΗ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από την Αετοράχη Ελασσόνας. Γεννήθηκε το 1924 και ολόκληρη η ζωή του αποτέλεσε παράδειγμα ανθρώπου και αγωνιστή. Οσοι τον γνώρισαν, δεν πρόκειται να ξεχάσουν τον Ανθρωπο που έδινε ζωντάνια στη σιωπή του μικρού χωριού του, χαμογελούσε στη θλίψη, πρόσφερε αγάπη σε όλους. Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουν τον αγωνιστή - αντάρτη, που πορεύτηκε με τις αρχές του και άφησε πολύτιμη κληρονομιά για να μπορούν οι επόμενοι να συνεχίζουν με τις ίδιες αρχές, τον αγώνα, βαδίζοντας με αισιοδοξία στο μέλλον.

Οι συγγενείς του - η συντρόφισσα της ζωής του, τα αδέρφια του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του και τα ανίψια του - προσφέρουν στη μνήμη του 30.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη", του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΝΤΑΛΑΡΗ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, των αδελφών μου ΔΗΜΗΤΡΗ, ΑΝΔΡΕΑ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ και της αδελφής μου ΓΙΩΤΑΣ ΜΑΝΤΑΛΑΡΗ.Καθώς και στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΛΟΥΡΩΤΟΥ,ΝΙΚΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ,ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΞΙΒΑΝΗ,ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ,ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΔΡΕΪΚΟΥ,ΜΑΓΔΑΣ ΦΛΩΡΑΚΗ,ΑΘΗΝΑΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥ,ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗ,ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΑΜΑΔΟΥ,ΝΙΚΟΥ ΛΙΟΝΑΚΗ,ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου, 50.000 δρχ. ως δεύτερη δόση για τις ευρωεκλογές.

Νίκος Μανταλάρης

* * *

Στις 21 Μάρτη 1999, τελείωσε τον πολυβασανισμένο κύκλο της ζωής του ο ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ από τον Καταρράκτη Ζίτσας Ιωαννίνων. Ελαβε μέρος σε πολλές μάχες στη διάρκεια του Εμφύλιου, ως μαχητής του ΔΣΕ, τραυματίστηκε, έχασε το ένα μάτι του και τυφλός έφυγε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουδαπέστη. Εκεί έζησε πολλά χρόνια, με την ελπίδα να γυρίσει στην πατρίδα.

Επαναπατρίστηκε και ζούσε μόνιμα στον Καταρράκτη, περήφανος και σταθερός κομμουνιστής.

Τη μνήμη του την τιμούμε προσφέροντας 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Ο γιος του και η νύφη του Παναγιώτης και Κατερίνα Αντωνιάδη

* * *

Πέρασαν 50 χρόνια από το χαμό των αγαπημένων συγγενών μου από το χωριό Κουρκουλοί Εύβοιας: Του πατέρα μου ΚΩΣΤΑ ΛΙΑΣΚΟΥ (φωτογραφία), αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Της θείας μου ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΛΙΑΣΚΟΥ,που δολοφονήθηκε, των εξαδέλφων μου ΒΑΣΙΛΗ ΛΙΑΣΚΟΥ και ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΚΟΥ,μαχητών του ΔΣΕ, που έπεσαν στα βουνά της Εύβοιας, του θείου μου ΜΗΤΣΟΥ ΛΙΑΣΚΟΥ.

Στη μνήμη τους, καθώς και στη μνήμη του αδελφού μου ΒΑΣΙΛΗ ΛΙΑΣΚΟΥ (φωτογραφία), που πέρασε τη θηριωδία του Μακρονησιού σε ηλικία 15 χρόνων και πέθανε πριν από 10 χρόνια, προσφέρω για τις ευρωεκλογές 30.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ιστιαίας και 100 μάρκα στην ΚΟ Ανόβερου Γερμανίας για τις ευρωεκλογές.

Γιώργος Λιάσκος

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΥΚΟΥΔΗ,που σκοτώθηκε στις 13 Σεπτέμβρη 1946 στα Κηπούρια και της γυναίκας μου, συντρόφισσας στη ζωή και στο κόμμα ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΛΥΚΟΥΔΗ, το γένος Φωτίου Σκλαβουνάκη, προσφέρω, μέσω της ΝΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τη μάχη των ευρωεκλογών.

Ανδρέας Λυκούδης, Αργοστόλι

* * *

Στις 14 Ιούνη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης (ΕΠΟΝ) ΠΕΤΡΟΥ Ν. ΜΗΚΟΥ από τα Λαγκάδια Αρκαδίας.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη της αφοσιωμένης συζύγου του ΑΝΝΑΣ Π. ΜΗΚΟΥ, που έφυγε από τη ζωή 6 μήνες αργότερα, στις 11 Δεκέμβρη 1998, τα παιδιά τους προσφέρουν στο "Ριζοσπάστη" 30.000 δρχ. για τη μάχη των ευρωεκλογών.

* * *

Ο πατέρας μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ δολοφονήθηκε σε ηλικία 55 χρόνων, το 1947, στις Κροκεές Λακωνίας από τρομοκράτες. Η μητέρα μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΣΤΑΝΗ, 57 χρόνων, και η αδελφή μου ΔΩΡΟΘΕΑ ΚΑΣΤΑΝΗ, 13 χρόνων, δολοφονήθηκαν από τμήμα του στρατού στη διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στον Ταϋγετο το 1949. Ο αδελφός μου ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ δολοφονήθηκε σε ηλικία 25 χρόνων μέσα στο σπίτι του στο χωριό Λιαντίνα Λακωνίας, το 1946. Ο άλλος αδελφός μου ΝΙΚΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ, ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στον Ταϋγετο το 1949. Η αδελφή μου ΠΙΠΙΤΣΑ ΚΑΣΤΑΝΗ, μαχήτρια του ΔΣΕ, σκοτώθηκε σε ηλικία 20 χρόνων το 1948 στον Πάρνωνα. Ο αδελφός μου ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ, μαχητής του ΔΣΕ, πέθανε σε ηλικία 59 χρόνων το 1992. Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΣΤΑΝΗ, σύζυγος του αδελφού Δημητρίου, πέθανε σε ηλικία 56 χρόνων το 1988.

Στη μνήμη των παραπάνω συγγενών μου, προσφέρω 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ραφήνας και 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Χρήστος Καστάνης

* * *

Στις 2 Ιούνη συμπληρώθηκαν 20 μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Καναπίτσας Νέου Ηράκλειου.

Σεραφείμ Χατζής

* * *

Πέρασαν κιόλας 2 χρόνια από τις 7 Μάη 1997 που έφυγε από κοντά μας για πάντα ανεπάντεχα η γυναίκα μου και συντρόφισσα της ζωής και του αγώνα ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΝΤΑΓΚΑ.Ο χαμός της μου άφησε πόνο και μοναξιά. Η απουσία της, κάθε μέρα που περνάει, γίνεται όλο και πιο αισθητή.

Στη μνήμη της, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μπραχαμίου, για τις ευρωεκλογές.

Παναγιώτης Ντάγκας

* * *

Πέρασαν 6 μήνες από το θάνατο του ΛΟΥΚΑ ΓΟΥΛΑΤΗ.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΟΥΛΑΤΗ και του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΡΜΗΓΚΑ,αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, η αδελφή τους προσφέρει 40.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" για τις ευρωεκλογές.

* * *

Την περασμένη Κυριακή, 6 Ιούνη, έγινε το μνημόσυνο του αγαπημένου μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΡΟΥΜΠΟΛΗ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το χαμό του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Παιανίας, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Η γυναίκα του Θεοδώρα

Τα παιδιά του Νίκη και Παντελής Παράς

* * *

Την 1η Μάη 1999 πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ από το Στεφανόβουνο Ελασσόνας. Γεννήθηκε το 1925. Για την αντιστασιακή δράση του εξορίστηκε στο Μακρονήσι. Εμεινε πιστός στο ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του και ήταν τακτικός αναγνώστης του "Ριζοσπάστη".

Σύμφωνα με τελευταία επιθυμία του, η σύζυγός του Αρετή Καραγιαννίδου, με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό του, πρόσφερε 50.000 δρχ. για την Κούβα, 50.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 400.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω Αχτίδας Αιγάλεω.

  • Επίσης στη μνήμη του Κυριάκου Καραγιαννίδη, ο αδελφός του Κώστας πρόσφερε στο "Ριζοσπάστη" 20.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ και Καλλιόπης ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ,των αδελφών μου ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ και ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ και του συζύγου μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΣΟΥΡΗ,προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πειραιά, για τη μάχη των ευρωεκλογών.

Τούλα Τσουρή

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, στελέχους του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος ΓΕΝΝΑΙΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, η συντρόφισσά του Λίτσα, με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρει 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα.

* * *

Στις 20 Αυγούστου, συμπληρώνονται 11 χρόνια από το θάνατο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ,μέλους του ΚΚΕ, ταξίαρχου ε.α. και δικηγόρου. Πήρε μέρος στην Αντίσταση στη Μέση Ανατολή.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Σοφία Αραχωβίτη προσφέρει 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στις 6 του περασμένου Μάη, έχασα τη συντρόφισσά μου ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΙΔΕΡΗ,αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Καταδικάστηκε σε θάνατο από Εκτακτο Στρατοδικείο και για πολλά χρόνια κρατήθηκε στις φυλακές. Βασανίστηκε, με αποτέλεσμα να κλονιστεί σοβαρά η υγεία της.

Στη μνήμη της, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", που ήταν η καθημερινή παρηγοριά της.

Πάντα θα τη θυμάμαι.

Ο σύζυγός της Στέργιος Σιδέρης

* * *

Στις 9 Μάη 1999 έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγωνιστή ΛΕΩΝΙΔΑ ΔΟΥΚΑ.Γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη. Καταγόταν από εργατική επαναστατική οικογένεια. Αετόπουλο στην Κατοχή, στον Εμφύλιο δούλευε στις παράνομες οργανώσεις και βοηθούσε το ΔΣΕ. Πιάστηκε με τον Νικηφορίδη, γιατί συγκέντρωναν υπογραφές για την Εκκληση της Στοκχόλμης και καταδικάστηκε σε ισόβια. Στην Ασφάλεια και στις φυλακές βασανίστηκε, με αποτέλεσμα να κλονιστεί σοβαρά την υγεία του. Οταν αφέθηκε ελεύθερος, εντάχθηκε στη Νεολαία της ΕΔΑ. Για ένα διάστημα ήταν γραμματέας της Θεσσαλονίκης. Συνεχώς ήταν υπό παρακολούθηση από όργανα της Ασφάλειας. Ηταν μέλος του Συμβουλίου της ΔΗΚΕΒΕ και πρόεδρος του Συλλόγου Φιλίας Ελλάδας - ΓΛΔ.

Παρόλο που τα τελευταία χρόνια είχε χάσει την όρασή του από τα βασανιστήρια, παρακολουθούσε τις εξελίξεις στη χώρα μας και πάντα πίστευε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για την πατρίδα.

Το 40ήμερο μνημόσυνό του θα γίνει στις 20 Ιούνη στις 10.00 π.μ. στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και 10.000 δρχ. στην Επιτροπή Ειρήνης Θεσσαλονίκης.

Η σύζυγός του Μαίρη

Τα παιδιά του Θωμάς και Σταθούλα

Τα αδέρφια του Απόστολος και Βαρβάρα

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΓΑΛΗ,μέλους του ΚΚΕ και του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων, προσφέρω για τις ευρωεκλογές 10.000 δρχ. στην ΚΟ Συκεών.

Μάχη Τσαγάλη

* * *

Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το χαμό, στις 14 Μάη 1989, του αγαπημένου μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Θ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ, εκπαιδευτικού και συγγραφέα, τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρουμε στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ.

Η οικογένειά του

* * *

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΤΣΕΛΗΣ,αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης από τη Γαβαλού Μεσολογγίου, που μας άφησε στις 4 Ιούνη 1999, στην Κατοχή ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ. Για την αντιστασιακή δράση του, διώχτηκε και φυλακίστηκε, όλα τα χρόνια του Εμφύλιου. Ως το τέλος της ζωής του, έμεινε πιστός στα ιδανικά, για τα οποία αγωνίστηκε και ήταν τακτικός αναγνώστης του "Ριζοσπάστη".

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ "Αγ. Παρασκευής".

Τα αδέρφια του Σπύρος και Τούλα Παπασταμούλη

* * *

Στις 16 Μάη κλείνουν 13 χρόνια από το θάνατο του ΜΑΝΟΛΗ ΜΠΡΟΚΟΥ,μέλους του ΚΚΕ, το οποίο τίμησε με τη δράση του στην Κριτσά Λασηθίου Κρήτης. Στη μνήμη του, η κόρη του Αναστασία, ο γαμπρός του Αντώνης και τα εγγόνια του Ιωάννα, Κατερίνα, Χρήστος και Μανόλης προσφέρουν 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΑΛΥΝΑ, η Δάφνη Μπεκιάρογλου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών Καλλιθέας, 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

* * *

Ο ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΟΣ υπήρξε μέλος του ΚΚΕ. Στη σημερινή εκλογική μάχη όμως δε θα πάρει μέρος, γιατί έφυγε ανεπάντεχα από κοντά μας στις 2 Φλεβάρη 1999 από ανακοπή της καρδιάς. Το "παρών" σ' αυτή τη μάχη του ΚΚΕ δίνουμε εμείς, που συνεχίζουμε τον αγώνα του πρόωρα αδικοχαμένου Ντίνου Κάτσιου.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου, πατέρα και παππού, προσφέρουμε 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Η οικογένειά του

* * *

Στη μνήμη της ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΝΟΗΤΑΚΗ,ο αδελφός της Δημήτριος Μακρίδης προσφέρει 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κιλικιανών Νίκαιας, για τις ευρωεκλογές.

* * *

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΟΣ γεννήθηκε στη Σιάτιστα το 1919. ΕΑΜίτης στην Κατοχή, με σημαντική αντιστασιακή δράση, μετά την Απελευθέρωση, κλήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του. Το 1947, κατέφυγε στο ΔΣΕ με τη διμοιρία και τον οπλισμό του. Αργότερα, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη εργάστηκε στην παραγωγή και απέσπασε τιμητικές διακρίσεις.

Πέθανε στην Τασκένδη.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των αγωνιστών ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ,ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΜΟΥΛΙΔΗ,ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ,ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και ΑΥΓΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ από το χωριό Μακρύγιαλος, προσφέρω στη ΝΕ Πιερίας 100.000 δρχ., 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Μυλαύλακου και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Νίκος Τριανταφυλλίδης

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1999-05-26 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1999-04-15 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1999-03-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1999-03-04 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1999-02-25 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1999-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ