Τετάρτη 16 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αντί ενός δολαρίου!!!

Η είδηση πέρασε στα "ψιλά" του βορειοελλαδικού Τύπου. Κάποιοι ατσίδες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη γειτονική μας Βουλγαρία έγιναν βιομήχανοι, ιδιοκτήτες του μεγαλύτερου μεταλλουργείου της χώρας, καταβάλλοντας για το σκοπό αυτό, το... σεβαστό ποσό του ενός δολαρίου!

Η βουλγαρική ιδιωτική επιχείρηση "Ντάρου Μέταλς" και η ιταλική "Μαρτσεγκάλια" με την καταβολή του ενός δολαρίου (!!!) απέκτησαν το 71% των μετοχών και έβαλαν ουσιαστικά στο χέρι το περίφημο εργοστάσιο "Κρεμίκοφτσι" στα περίχωρα της Σόφιας, που απασχολεί 15.000 εργαζόμενους.

Διευκρινίζεται βέβαια ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της άλλοτε πανίσχυρης αυτής βιομηχανίας, θα υποχρεωθούν να καταβάλουν και άλλα 108 περίπου δισεκατομμύρια δραχμές, που είναι τα χρέη της επιχείρησης που δημιούργησε η ιδιωτική κερδοσκοπία τα τελευταία χρόνια, που το μεγάλο εργοστάσιο πέρασε στα χέρια ιδιωτών. Οι κερδοσκόποι αυτοί, αφού κατέκλεψαν τη δημόσια περιουσία, μέσα σε λίγα χρόνια τη χρεοκόπησαν για να περάσει τώρα σε χέρια νέων αεριτζήδων, αντί πινακίου... αέρος.

Γιατί στην ουσία πρόκειται για πινάκιο φακής όταν με 108 δισ. δρχ. δηλαδή 350 εκατομμύρια δολάρια περίπου, γίνονται ιδιοκτήτες μιας τεράστιας βιομηχανίας με 15.000 εργατοϋπάλληλους, που αποτελούσε μια στρατηγικής σημασίας και από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις του σοσιαλιστικού καθεστώτος.

Είναι κι αυτό ένα από τα σημάδια των καιρών που δείχνει πού οδηγεί το πλιάτσικο της σοσιαλιστικής περιουσίας και το ζοφερό μέλλον για τους λαούς των πρώην σοσιαλιστικών χωρών που επιφυλάσσει η αρπακτική μανία του μαυραγορίτικου καπιταλισμού και η λειτουργία των "νόμων της αγοράς"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ