Τετάρτη 16 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Ενστάσεις και ... γκρίνιες για το αποτέλεσμα

Δημόσια κριτική στην ηγεσία από τον Ν. Μπίστη

Οτι δεν προπαγάνδισαν την ευρωπαϊκή τους πολιτική (και ταυτότητα) και γι' αυτό δεν πήγε καλά στις ευρωεκλογές ο ΣΥΝ πρόβαλε χτες, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Ν. Μπίστης, μέλος της ΠΓ του κόμματος.

Συγκεκριμένα, στις σχετικές δηλώσεις του, που αποτελούν και ευθεία κριτική προς την ηγεσία του ΣΥΝ για την τακτική που ακολούθησε προεκλογικά, ανοίγοντας μια νέα περίοδο ενδοκομματικών αντιπαραθέσεων στο ΣΥΝ, ο Ν. Μπίστης τόνισε, με αφορμή τα αρνητικά εκλογικά αποτελέσματα που εισέπραξε το κόμμα του: "Τη γραμμή σου την έχεις για τις δύσκολες στιγμές. Αυτό που θα έδινε στο Συνασπισμό καλύτερο αποτέλεσμα, είναι, αν καταφέρναμε, να πείσουμε τον κόσμο, γιατί χρειαζόμαστε περισσότερη και διαφορετική Ευρώπη. Δηλαδή, να τον κάνουμε να σκεφθεί σε δεύτερο επίπεδο. Οχι μόνο την αγανάκτησή του για την Ευρώπη. Εχει μεγάλη σημασία η ψήφος, αλλά έχει μεγάλη σημασία και η "διαπαιδαγώγηση" του κόσμου. Πάντα υπάρχει και η επόμενη μέρα. Πέρα από αυτό, προσωπικά πιστεύω ότι και εκλογικά συμφέρει να είσαι συνεπής στις απόψεις σου", είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμή για την τακτική του ΣΥΝ, πως ήταν ασυνεπής ...αποσιωπώντας ή υποβαθμίζοντας την προσήλωση του κόμματος στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Επίσης, είπε πως "αν δεν κοιτάξεις να είσαι συνεπής στις απόψεις σου κι αν έχεις γραμμή - μιλάω υποθετικά - που λέει όλα τα μικρά κόμματα να ενισχυθούν, τότε γιατί ο ψηφοφόρος να μην πάει στο κατ' εξοχήν αντιευρωπαϊκό κόμμα, στο ΚΚΕ; Και πήγε". Ο Ν. Μπίστης, εμμέσως πλην σαφώς, κατηγορεί τον πρόεδρο του Συνασπισμού. Και για να μην ...παρεξηγηθεί, διευκρίνισε: "Αυτό εννοούσα και όταν έλεγα ότι δεν είχαμε τα μέτωπα που χρειάζονταν προς το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ για να συγκρατήσει κανείς τους ψηφοφόρους, γιατί άλλο είναι να έχεις 5,2 κι άλλο 6%.." (να σημειωθεί ότι ο Ν. Μπίστης προεκλογικά πρόβαλε την επιθυμία του για εκλογικό καταποντισμό του ΚΚΕ, για να είναι πίσω από το Συνασπισμό!).

Τέλος, ο ίδιος έδειξε ενοχλημένος, που κάποιοι στο κόμμα του προβάλλουν τη θέση για "κοινή πλατφόρμα από κόμματα που την απορρίπτουν και μιλούν μόνο για συσπείρωση στο χώρο τους", κάτι το οποίο, όπως είπε, "είναι λάθος" και "δεν είναι συνομολογημένη θέση του Συνασπισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ