Τετάρτη 16 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Σάλτο μορτάλε" στο "Αθήναιον"

Την "άγρια" κωμωδία του Αλαν Μπλιζντέιλ "Σάλτο Μορτάλε" θα παρουσιάζει το θέατρο "Αθήναιον".Πρόκειται για ένα έργο, που όπως είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο σκηνοθέτης της παράστασης Γρηγόρης Βαλτινός,"μπορεί να σηματοδοτήσει τον αιώνα που φεύγει και τον αιώνα που έρχεται. Μια τρελή κωμωδία, στην οποία ξεδιπλώνονται οι χαρακτήρες, ο τρόπος που οι άνθρωποι επικοινωνούν στην άγρια, απρόσωπη κοινωνία μας. Μια κοινωνία που μισεί τους πολίτες, αλλά και οι πολίτες τη μισούν. Είναι έργο άγριο αλλά και αστείο, γιατί μόνο με χιούμορ, γέλιο και σαρκασμό, μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς αυτήν την κατάσταση".

Ο Α. Μπλιζντέιλ γεννήθηκε το 1946 στο Λίβερπουλ και από το 1975 που εγκατέλειψε τη διδασκαλία έχει γράψει δύο μυθιστορήματα, ένα σενάριο ταινίας, μικρά νούμερα, έντεκα θεατρικά έργα, έξι τηλεοπτικά έργα και τέσσερα σίριαλ. Το "Σάλτο Μορτάλε" που γράφτηκε πριν έξι χρόνια, παρουσιάζει το περβάζι μιας πολυκατοικίας όπου έχουν σκαρφαλώσει κάποιοι άνθρωποι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Αλλος για να κλέψει, άλλος για να αυτοκτονήσει, άλλος γιατί τον κυνηγούν, κάποιος λόγω έρωτα κι ένας πυροσβέστης γιατί νομίζει ότι όλοι θέλουν να αυτοκτονήσουν και αυτός πρέπει να τους σώσει. Ολοι είναι χαρακτηριστικά "δείγματα" όλων των κοινωνικών στρωμάτων.

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Ελενας Ακρίτα και σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα.Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Γιάννης Βούρος, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Παρτσαλάκης, Τάνια Τρίπη, Τάσος Χαλκιάς, Περικλής Αλμπάνης, Αρτό Απαρτιάν, Σταύρος Νικολαϊδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Σημειώνουμε ότι στην παράσταση παρεμβάλλεται ένα βίντεο, το οποίο παρουσιάζει όσα συμβαίνουν επί σκηνής ως να συνέβαιναν στην πραγματικότητα. Στο βίντεο παρουσιάζονται οι: Ελ. Ακρίτα, Ελ. Γερασιμίδου, Μ. Καβογιάννη, Γ. Μπέζος, Χρ. Ρώπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ