Τετάρτη 16 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Εν αιθρία" με τραγούδια

"Ποίηση και μουσική εν αιθρία" και σήμερα (9 μμ), για δεύτερη συνεχή βραδιά, στο Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5), όπου η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης",σε συνεργασία με τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία οργάνωσε διήμερο με έργα του συνθέτη, βασισμένα στη σύγχρονη ελληνική ποίηση. Ο Μ. Θεοδωράκης ερμηνεύει κι απόψε την "Κατάσταση Πολιορκίας" (ποίηση Ρ. Χατζηδάκη), ενώ οι Μ. Δημητριάδη, Σ. Λεονάρδου και Κ. Θωμαϊδης παρουσιάζουν τα "Λυρικά" (ποίηση Τ. Λειβαδίτη) και ο Β. Λέκκας τους "Λιποτάκτες" (ποίηση Γ. Θεοδωράκη). Κείμενα θα διαβάσει ο Λ. Λαζόπουλος.Είσοδος ελεύθερη.

  • "Αρμονικοί Ορίζοντες" είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δώσει η Αθηναϊκή Φιλαρμονία,αύριο (9μμ), στο Μέγαρο Μουσικής, σε διεύθυνση του Γιώργου Κατσαρού.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Στράους, Μότσαρτ, Παπαθανασίου, Σκαλκώτα, Λέννον, Χατζιδάκι κ. ά.
  • Στο θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" στρέφεται ο "Ανεμοδείκτης", η τελευταία δουλιά του Αλκίνοου Ιωαννίδη.Θα την παρουσιάσει στην πρώτη του καλοκαιρινή συναυλία, την Παρασκευή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υμηττού. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει και παλιότερα τραγούδια του.
  • Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή τους περιοδεία, ο Διονύσης Τσακνής,ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και η Μαρίνα Σκιαδαρέση τραγουδούν αύριο στην Κέρκυρα (Παλαιό Φρούριο) και την Παρασκευή στα Γιάννενα (Θέατρο ΕΗΜ). Παρουσιάζουν τραγούδια από τους τελευταίους δίσκους τους "Με την πλάτη στον τοίχο" και "Ετσι δραπετεύω από τις παρέες", καθώς και παλιότερα, αγαπημένα τραγούδια τους.
  • Την πρώτη της συναυλία πραγματοποιεί το Σάββατο (9.30 μμ), στο θέατρο του Λυκαβηττού, η Ευανθία Ρεμπούτσικα,μία από τις εκπροσώπους της ευχάριστης αλλαγής "κλίματος" των τελευταίων χρόνων στην ελληνική μουσική σκηνή. Η καταξιωμένη μουσικός και συνθέτις - με τη δεύτερη ιδιότητα την πρωτογνωρίσαμε ως δημιουργό των τραγουδιών του δίσκου "Μόνο ένα φιλί", με ερμηνευτή τον Γ. Κότσιρα - θα παρουσιάσει το υλικό του πρώτου της προσωπικού άλμπουμ "Το Αστέρι κι η Ευχή". Μια αξιόλογη δουλιά, στην πλειοψηφία της οργανική, εμπνευσμένη και χαμηλόφωνη, σμιλεμένη με "εικόνες" της ψυχής. Στη συναυλία θα παρουσιάσει, επίσης, για πρώτη φορά μουσικά θέματα που έγραψε για την τηλεόραση. Τιμή εισιτηρίων 6.000 δραχμές.
  • Μια ακόμη συναυλία θα πραγματοποιήσει στη χώρα μας ο σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα με το συγκρότημά του "Νόου Σμόκινγκ Μπαντ". Το Σάββατο (9.30μμ) θα εμφανιστούν στην Κέρκυρα, στην παραλία Αστρακερής Καρουσάδων. Τα έσοδα και αυτής της συναυλίας, την οποία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Εσπερίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρουσάδων θα διατεθούν στα θύματα των βομβαρδισμών στη Σερβία.
  • Τραγούδια, που έχει σφραγίσει με τη φωνή του, θα παρουσιάσει ο Γιάννης Κούτρας την Παρασκευή, στη Μουσική Σκηνή "Αθηνά" (Ποσειδώνος 3, παραλία Μοσχάτου) και το Σάββατο, στο "Μεταλλείο" (Λαύριο).
  • Τέσσερις εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη ("Μύλο") πραγματοποιούν οι Πέμη Ζούνη, Αναστασία Μουτσάτσου, Λένα Αλκαίου και Μανώλης Χατζημανώλης,από αύριο μέχρι και την Κυριακή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ