Τετάρτη 16 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εγώ είμαι ένα σύννεφο...

Στα μουσικά "χρώματα" του Μάνου Χατζιδάκι, θα ταξιδέψουμε σήμερα, με αφορμή τα πέντε χρόνια από το θάνατο του μεγάλου μας συνθέτη. Η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι με αφιερώματα που θα μεταδοθούν από την ΕΤ - 1 και τη ΝΕΤ.

Η ΕΤ - 1 "θυμάται" τον Μάνο Χατζιδάκι, προβάλλοντας δύο αφιερώματα. Το πρώτο με τίτλο "Τα κινηματογραφικά του Μάνου Χατζιδάκι" έχει μουσικό άξονα τη μουσική και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Η επιμέλεια είναι του Αρη Μαλανδράκη και η σκηνοθεσία της Μένης Θεοδωρίδη. Στο δεύτερο αφιέρωμα, που έχει πάρει τον τίτλο του από ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια του συνθέτη "Εγώ είμαι ένα σύννεφο κι εσύ ένας καημός", δύο φίλοι του Μάνου Χατζιδάκι, ο Γιώργος Κουρουπός και ο Σπύρος Σακκάς, ερμηνεύουν τον κύκλο έξι τραγουδιών για πιάνο και φωνή CNS. Τραγούδια έρωτα και θανάτου για το φίλο που χάθηκε σε κείμενα της Ειρήνης Λεβίδη. Κείμενα, που γίνονται εικόνες, για να μας θυμίσουν τον βαθιά ευαίσθητο και ερωτικό Μάνο Χατζιδάκι. Τα κείμενα διαβάζει ο ηθοποιός Λευτέρης Βογιατζής. Η σκηνοθεσία είναι του Θάνου Χρυσοβέργη (ΕΤ - 1 21.00).

"Μάνος Χατζιδάκις: 5 χρόνια μετά": Η ΝΕΤ, στις 00.30,θα μεταδώσει μαγνητοσκοπημένη τη συναυλία που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής απόψε στις 9 το βράδυ και στην οποία η Ορχήστρα των Χρωμάτων παρουσιάζει τα 35 αγαπημένα τραγούδια της "Ρωμαϊκής Αγοράς".Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Νένα Βενετσάνου, ο Βασίλης Γισδάκης, η Αλίκη Καγιαλόγλου και ο Ηλίας Λιούγκος. Την Ορχήστρα των Χρωμάτων διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ