Κυριακή 30 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περί σύγχυσης...

Ο ανορθολογισμός, η σύγχυση των εννοιών και άλλα συναφή αποτελούν, πράγματι, ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου καπιταλισμού, αλλά και μερικά από τα βασικά όπλα σήμερα των κυρίαρχων δυνάμεων. Οταν, όμως, σηκώνοντας μέτωπο - υποτίθεται - στα χαρακτηριστικά αυτά, κάνεις συνειδητά το άσπρο - μαύρο και το αντίθετο, τότε γίνεσαι εσύ μπροστάρης στην επιχείρηση διαστρέβλωσης και καταστροφής του νοήματος των λέξεων. Μετατρέπεσαι - είτε το θέλεις είτε όχι - σε υπηρέτη των δυνάμεων αυτών και αν το παρακάνεις, δεν έχεις την παραμικρή διαφορά από τον κοινό συκοφάντη.

Τα σημειώνουμε όλ' αυτά, με αφορμή ένα άρθρο της κ. Φραγκουδάκη στα χθεσινά "Νέα", όπου ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: "Σήμερα η "αριστερά" συγκλίνει με τη Χρυσή Αυγή και έχει το ΚΚΕ υποψήφιους για τις ευρωεκλογές, που βασική πολιτική θέση τους είναι να κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία για να "πάρουμε την Πόλη"... Αριστεροί σήμερα είναι λοιπόν οι οπαδοί της βίας και του αυταρχισμού... Αριστεροί είναι όσοι καταδικάζουν τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ αλλά είναι υπέρ της σέρβικης ηγεσίας που ξεκίνησε τον πόλεμο, διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία και επιδίωξε να εξαφανίσει τους Αλβανούς...".

Δυστυχώς, για την κ. Φραγκουδάκη - όπως και για το ναζισμό, από τον οποίο αντλεί παραδείγματα - υπάρχουν η ζωή και οι κοινωνικοί αγώνες, όπου όλα, αργά ή γρήγορα, ξεκαθαρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ