Κυριακή 30 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιουσία τους... το άγαλμα Τρούμαν!

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκαν χθες οι δύο Κνίτες που συνελήφθησαν προχτές μακριά από το γκρεμισμένο σύμβολο της υποτέλειας

Περιουσία (!) του ελληνικού κράτους θεωρείται από τη Δικαιοσύνη το άγαλμα του Τρούμαν, αυτό το σύμβολο υποτέλειας στην καρδιά της Αθήνας, που ξηλώθηκε προχθές το βράδυ κάτω από την αγανάκτηση των νέων κομμουνιστών. Με αυτό το σκεπτικό ο εισαγγελέας άσκησε χθες δίωξη κατά των δύο Κνιτών που είχαν συλλάβει "στο σωρό" και τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Η δίωξη έγινε για "διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης περιουσίας κατά συναυτουργία" (!). Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο μέλη της ΚΝΕ, ο Παύλος Ιατρού και ο Ιούλιος Διακογιάννης συνελήφθησαν στο σωρό, πολύ μακριά από το χώρο που γκρεμίστηκε το άγαλμα. Συγκεκριμένα, τους συνέλαβαν στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Πεσματζόγλου, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Παρασκευής.

Είναι ολοφάνερο ότι η αντίσταση του ελληνικού λαού στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και η πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχει ενοχλήσει την αμερικανική πρεσβεία, η οποία έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις ότι ξέρει να "κινεί τα νήματα", μέσω βέβαια και της υποτακτικής στάσης της κυβέρνησης Σημίτη, για να καμφθεί ο αντιαμερικανισμός και να τιμωρηθούν "παραδειγματικά" όσοι αντιστέκονται στη συμμορία των δολοφόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ